A KDNP-s tanár szerint is nagy a baj

A KDNP által létrehozott Barankovics Alapítvány oldalán jelent meg az egyik pedagógus szerző cikke, aki szerint senki nem akar kormányt dönteni, de mindenképp jelezni akarták, hogy "nagy baj van."

Forrás: Fazekas István

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a lakosság háromnegyede egyetért a tiltakozó tanárok követelésével, a kormánypárti támogatók között is kétharmados a tanárok támogatottsága. A jelenségre példát a kereszténydemokraták által létrehozott Barankovics Alapítvány szolgáltatott, melynek weboldalán egyik pedagógus foglalkozású szerzőjük hosszan sorolta, hogy miért tiltakoznak a tanárok.

hirdetés
hirdetés

A csapból is ez folyik, de mintha süket fülekre találna, s mintha mindent szándékosan kifacsarva tálalna az, akinek fogalma sincs egy iskola mindennapjairól. Mert ez derült ki eddig: FOGALMUK SINCS

- írja a szerző, Vukovári Panna. A kötőként és pedagógusként dolgozó Vukovári maga is részt vett a szombati tüntetésen, de az általa leírtak alapján a párthovatartozás a közoktatás kapcsán lassan irrelevánssá válik:

Nem akartunk kormányt dönteni. Nem akartunk kiabálni vagy hajigálni. Nem akartunk demagóg lózungokat. Mi csak azt akartuk, hogy lássa, aki segíthet; hogy lássa, akinek látnia kell, hogy baj van. Nagy baj van.

Az írás szerint egyáltalán nem arról van szó, hogy mire futja a tanárok fizetéséből, nem az a legfontosabb, hogy mennyire súlyos a szakma megalázottsága, hanem az, hogy ők egyszerűen remdezett körülmények között szeretnének tanítani. Az eszközeik nem elégségesek, sem a rendszer, sem a személyi feltételek, sem a szellemi keret nem adja meg azt, amire szükség lenne egy modern, nívós, európai szintű oktatáshoz - sorlta a problémákat.

Forrás: Fazekas István

Vukovári szerint a jelenlegi rendszerben távolodik a valóság és az iskola, vagyis a tanulók által megszerezhető tudással egyre kevesebbet kezdhetnek a való életben.

MI vagyunk azok, akiké a felelősség: mi lesz belőlük. Belőlünk. És a tanárember olyan ember, hogy ha feladat van, akkor feladat van: nem nyugszik, míg végére nem jár. És nem csak szóval. Tettel is.

- zárja írását a pedagógus.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X