Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Pánik tört ki Tiszavasváriban, hazavitték a gyerekeket az iskolából

Sok gyereket hazavittek ma reggel Tiszavasvári óvodájából és iskolájából. Attól tartanak a szülők, hogy el akarják venni tőlük a gyerekeket.

Forrás: Shutterstock

Tömegesen vették ki gyerekeiket az óvodából és iskolából ma reggel Tiszavasváriban a helyi romák. Reggel ugyanis az a hír terjedt el, hogy az önkormányzat állami gondozásba kívánja venni a gyerekeket – írja a Roma Sajtóközpont.

hirdetés
hirdetés

A szülők felháborodásukban a polgármesteri hivatal elé vonultak, ide a sajtóközpont szerint a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki, de már nyugodtabb a légkör.

Fülöp Erik (Jobbik) polgármester a helyszínen igyekezett cáfolni a rémhíreket.

A RSK azt írja, az eset hátterében valószínűleg az áll, hogy a település önkormányzata tegnap megállapodást kötött az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán civil szervezetével. E szerint a Becsület Légiója Egyesület lényegében rendfenntartói szerepet kapna, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X