Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ennyivel nőtt a pedagógusok bére: egy tanár kiakadt, közzétette, mennyit keres

7

Egy budapesti tanárnő közzétette, hogyan változott 2010 óta a bére.

Forrás: Shutterstock

Orbán Viktor tegnapi napirend előtti felszólalásában azt mondta: egy általános iskolai tanító jelenleg átlagosan 40 százalékkal keres többet, mint 2010-ben, míg egy középiskolai tanár 27 százalékkal, mindennek megkérdőjelezését pedig nem tartja korrektnek a fedezetet előteremtő magyar társadalommal szemben.

hirdetés
hirdetés

Arról is beszélt, hogy támogatja a kerekasztal-tárgyalásokat, ez a kormány ugyanis a nyílt kormányzás híve. A követelések ugyanakkor 18 százalékos béremelési igényt tartalmaznak amelyet ugyan nem vitat el, "de ebben a pillanatban ez nem lehetséges”.

Erre reagált Facebookon egy tanár, pontosan végigvezetve, hogyan változott a bére az elmúlt években.

 

Kérem, hogy osszátok meg!Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!Én,mint általános iskolai tanító, cáfolom a mai...

Posted by Márta Cselei on Monday, 15 February 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (7) , melyek közül a legfrissebbek:

berencsib

Tisztelt Csagolyi István Úr!
Alapjában egyetértek Önnel abban, hogy nem tud az emberek többsége beszélni, de ez sajnos jó néhány bemondóra is vonatkozik, akiktől aztán milliók tanulnak szép magyar kiejtést.
Viszont felhívnám a figyelmét, hogy a tanítók nem azt tanítják, amit akarnak, hanem amit a tanterv előír! A Beszéd és értelem gyakorlat óra ügyében tehát forduljon bizalommal "Pártunk és Kormányunk" "illetékes elvtárs"-aihoz. Egyébként leveleiből ítélve Önre sem nagyon hatottak az ott tanultak.
Egyébként hol lát Ön 50 % -os emelkedést? Én csökkenést látok pl. 2011-hez képest.

kalkula

Ön pedig nem figyelt az órán. Olyan nincs, hogy alsó négy osztály.
Helyesen: Az alsó tagozatban (vagy, az alsó tagozat negyedik osztályában). Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
Ennyi kérdő és felkiáltó jelet pedig nem illik tenni szövegbe.
Tudok ám én is kritizálni, belekötni másokba, ha akarok. :)

csagolyi

T. Cselei Márta tanítónő!
Szerintem Önt az főiskolán nem tanították meg tanítani.
Volt valamikor egy tantárgy a az alsó 4 osztályban. Úgy hívták: Beszéd és értelem gyakorlat.Itt elolvastunk egy olvasmányt, és el kellett mondani, hogy mit is olvastunk el.A tanítóbácsi (néni) pedig számon kérte az olvasáskor
az írásjelek használatát. pont,a vessző, a kérdő és felkiáltójel helyes használatát!!!!! Ezt a mai tanítók nem kérik számon a gyerekektől!!!!
Ezért sokszor bosszantóan hadaró nyafogó riportalanyok szólalhatnak meg a rádiókban és a tv-kben !!!!!
Szerintem nem tudnak tanítani!!!!! Mire föl van extra bérigényük?????? Én még ennyit sem adnék a seljtes munkáju miatt!!!!!!
István

csagolyi

T. Tanár Úr!
Nem látom be miért lázadozik. Az ön fizetése szépen emelkedett az évek során. A kommunista rendszerben erről szó sem volt !!!!
Nem kell elégedetlenkednie! Én nettó 140 000 .- próbálok megélni. Egyetemi diplomásként...........
Üdv: István

Bné Márti

Tisztelt Cselei Márta! Üdvözlöm, hogy nevét felvállalva, közölte a való adatokat, ami a bérét illeti. Szégyen és gyalázat, hogy ennyire butának nézik az embereket, és ami még felháborítóbb, így uszítják a pedagógusokra a társadalmat. A tehetetlen düh, ami most munkálkodik bennem. Nagyon jó volna, ha ezt olvasva, minden érintett közölné a nyilvánosság előtt a tényeket.Fogjanak össze, mert ha ennyire megalázzák Önöket, lassan tekintélyük sem lesz tanítványaik és azok szülei előtt. Kívánom, hogy minél előbb lepleződjön le, a hazugság, és Önöknek ne ezzel kelljen foglalkozniok, hanem a tanítással! Minden jót, és legyen követője!

érdeklődő közalkalmazott

Azt kérdezném a jövedelmét nyilvánosságra hozó tanítónőtől, hogyan léphetett 2014-ben a Pedagógus II. fokozatba.
Az első portfóliók feltöltésére 2014. április 30-ig volt lehetőség.
A magasabb fizetési fokozatba lépés, átsorolás költségvetésfüggő, ezért január 1-jétől érvényesíthető. Tudomásom szerint az első Pedagógus II. és Mesterpedagógus átsorolások 2015. január 1-jével történtek.
Ha nem pontosak az információim, kérem, igazítson ki.

Dolfi Papa

Idézem a közzétett bárváltozást, melyet azzal a kéréssel osztott meg a tanár, hogy ossza meg mindenki:

Kérem, hogy osszátok meg!

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!
Én,mint általános iskolai tanító, cáfolom a mai kijelentését, nem keresek 1.000.000 Ft-tal többet, mint 2010-ben , sőt ………az alábbi táblázatból kiderül a jövedelmem.

Én eddig hallgattam, de a mai felszólalása és az elmúlt napok csúsztatásai miatt nálam is betelt a pohár. Minden média csak a pedagógusok bérköveteléseitől hangos. Szombaton mi nem ezért áztunk, fáztunk kint a Kossuth téren. Egyetlen petícióban sem esett szó a pedagógusok bérköveteléséről. Írtak viszont az oktatást-nevelést segítő munkatársak nevetségesen alacsony bérezéséről, a megemelt óraszámokról, az óraadók ki nem fizetett béréről, stb. Állandóan csak ettől zeng a sajtó, ellenünk uszítva a társadalom jelentős részét, pedig a mi munkánk a kölcsönös megbecsülésen és bizalmon alapul. Ön a mai beszédében is ezt emelte ki. Az Ön által említett 18 %-os bérkövetelés nem hangzott el sehol!!!
Nem voltam rest és kigyűjtöttem a bruttó és nettó béremet 2010-től 2015-ig. Íme! 40 éve vagyok a pályán, ebből ki lehet következtetni a koromat.

Év Éves bruttó Havi nettó
2010 4225551 Ft 211.662 Ft
2011 4706191 Ft 243.859 Ft
2012 4002597 Ft 212.791 Ft
2013 3431079 Ft 187.279 Ft
2014 3790964 Ft 206.923 Ft
2015 4240646 Ft 235.002 Ft
2013-ban kezdődött el az életpályamodellem. Hm… Nagyszerű, hogy ilyen mélypontról indulhattam, hiszen innen szép a felemelkedés. 2014-ben léptem pedagógus II. fokozatba. 2012-ig a heti kötelező óraszám 21 volt a mostani 24 óra. Tehát arányosítva…….????
Az adatokat az éves adónyilatkozatból gyűjtöttem ki. Csak a korrekt tájékoztatás miatt készítettem el ezt a táblázatot, mindenki levonhatja belőle a következtetést. Továbbra is az arról van szó, hogy az iskolák működésképtelenné váltak. Tisztelettel: Cselei Márta tanító

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X