Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A PÖCS után itt a Mindennapos Éneklés Bizottsága

6

Miután megalakult a PÖCS (Pedagógusok Önértékelési Csoportja), most bejelentették, hogy felállt a Mindennapos Éneklés Bizottsága is. Az lesz a céljuk, hogy megújítsák a mindennapos éneklést.

Forrás: Pixabay.com

A Mindennapos Éneklés Bizottsága a következő időszakban szakmai javaslatot tesz arra, hogy az iskolai kórusok "védett időben" énekelhessenek; felmérést készít arról, mikor és milyen erőforrások bevonásával válik elérhetővé, hogy az ének-zene tárgyat csak szaktanár taníthassa az iskolákban. Megalakult a PÖCS, már egymást figyelik a tanárok

hirdetés
hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra is felkérte a bizottságot, hogy a köznevelésért felelős államtitkársággal közösen dolgozzák ki a Klebelsberg Ösztöndíj Program ének-zene tanári kategóriáját. A tárcavezető jelezte: annak érdekében, hogy minden iskolában legyen iskolai kórus, a tárca a következő időszakban pályázatot ír ki új iskolai kórusok alakítására, valamint a működő kórusok segítésére, fejlesztésére.

Kodály Zoltánné és Hoppál Péter vezeti

A Kodály Zoltánné, valamint Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) elnöke, Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke, Vigh Andrea egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora, Nemes László, a Kodály Intézet vezetője és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester részvételével ülésező testület tiszteletbeli elnökévé - Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára - Kodály Zoltánnét, a bizottság operatív vezetőjévé pedig Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt választották meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Molnár Eta

Sajnos ebben az országban a bársonyszéket a hozzá nem értők foglalják el és az átmosott agyuk csak a tönkretételről és rombolásról szól.Talán fel kellene ismerni a hozzá nem értést és átadni a széket annak akinek agya és szíve is van ami a gyerekeinkért dobog

Harang Aranka

Ehhez a névválasztáshoz gratulálok!!!!!

PÖCS- nem tudom, hogy aki ezt kitalálta annak túl élénk a fantáziája vagy egyáltalán nincs fantáziája! Nem tudom, hogy melyik a rosszabb.

Majd ha lányom osztályfőnöke is a tagja lesz legalább szülőin lesz min mosolyogni és elfeledteti, hogy az iskolának nincs tornaterme -a folyosón tornásznak minden nap és utána izzadtan büdösen jönnek haza. Elfeledteti, hogy nincs még nyelvtanár- az előző felmondott és inkább kiment külföldre mosogatni- újat még nem találtak. Elfeledteti, hogy heti egy órában tanítanak informatikát, úgy, hogy egy gépnél ülnek ketten. Legalább énekelni megtanul és ha más lehetősége nem lesz a gyereknek el tud menni koldulni és feledteti a bánatát az a tudat, hogy volt tanárai a PÖCS tagjai! :D

Nem tudom, hogy ezt a tanárok miért tűrik????????? Hol van ilyenkor a szakszervezet???????

nem-ek

Katasztrófa: intézményi önértékelések= papírkupacok gyártása, sok- sok egyébbel együtt, közben a gyerekekről szó sincs!!! Matematika tanárt + fizika, kémiatanárt,nem találni, már városban sem,nem hogy kisebb településen!!! Nyár folyamán 3 jó pedagógust tudok ismeretségi körből, akinek elege lett az egész oktatási rendszerből, de egyre többen vannak így,mert nem hagyja őket a nagy oktatási rendszer TANÍTANI! csak határidők, papírok gyártása, az 1-3 könyvekben + minden tartós tankönyv -nem lehet aláhúzni semmit, magyarán nem lehet használni, mert 4 évig kötelesek vagyunk, ebben dolgozni, továbbadni, hol van itt a tanulás tanítása???!! Kérvények halmaza, hogy legyenek alapvető dolgok az iskolában, egy kisvállalkozó hitelezi több mint 45 napra a wc papír, tisztítószer árát, az államnak!! s nem beszélve a közüzemi tartozásokról!! több millióra rúgó kifizetetlen számlák! Igen, túlterhelt pedagógusok a kötelezőn ami 26 óra,felett tanítók, mert fizikailag nincs kit beküldeni az órára, egy ált.iskolásnak 7-8 órája van, egyenlőtlen elosztással, mert nem oldható meg másként,sajnos,... vagyis mindenről szó van, csak a gyerekről nincs!!Igen, az idősebbek még kitartanak,jó a teherbírásuk, de kezdik feladni, a fiatalok meg lassan nem is vállalják, mert minek küzdenének ennyi papírral, aminek alapjában véve semmi értelme, mert nem a gyerekkel kell foglalkozniuk, amit szeretnének csinálni valójában, hanem statisztikát, egymás megfigyelését stb. gyártják.A pénz nem minden, az ár-érték arány pedig nagyon nincs összhangban ezen a pályán.A bevezetésre kerülő minőség ellenőrzési rendszer megint nem éri el a célját, ezek is csak papírok, de nem a pályára alkalmatlanok kiszűrésére szolgál, azt nem 10+x év után kellene,hanem kezdetekkor. Erre ez nem alkalmas, de a minősítők mindegyike sem biztosan....a feladatára.Íróasztal mögül fentről:ezek nem látszanak, mert a mindennapos énekléshez, épp úgy mint a testneveléshez nincsenek meg sem személyi, sem tárgyi feltételek. Lehetne még folytatni, sajnos nincs értelme, mert senki nem hallja meg, akinek kéne, még a ped.kar sem,pedig az kötelező :)))
Hát ezért marad minden a régiben,mert elfáradunk benne, belefásulunk, a papírkupacokba többek közt, bár az etikai kódex előírja majd, hogy ezt nem lehet:)) Ja, hogy előbb-utóbb nem lesz aki tanítson, az ugyan kit érdekel? betereljük a gyerekeket nagyobb intézménybe, sokat egy helyre, egyformára szabjuk őket s már lehet is irányítani, biorobotként. Klebelsberg forog a sírjában, mert a tanyasi kis iskolákból sok okos ember került ki, hagyták őket tanulni, s tanítani, ma ez igazán hiányzik, legalábbis nekem, aki több mint 25 éve tanít.

Istvan Gusztos

a legsürgősebben megoldandó föladat a MÉB-ek és a PÖCS-ök kölcsönös örömökkel kecsegtető munkakapcsolatának kialakítása.
http://gepnarancs.hu/2015/09/ujabb-kivalo-bizoccsag/

Kurucz Gergely

Elnézést az előző hozzászólásom nyelvhelyességi hibái miatt. Erős felindulásomban így sikeredett. Bocsánat.

Kurucz Gergely

Egy nemzetközi hírű kamarakórust vezetek, amely nagyon komoly utánpótlás-gondokkal küzd. Hazai és nemzetközi versenygyőzelmeink vannak, az elmúlt 18 évben világhírű koncerthelyszíneken énekeltünk, bejártuk Európát Ciprustól a Skandináv térségig, számos hazai szerző művét énekeltük ősbemutatóként. A bizottság tagjai egy párhuzamos valóságban élnek, fogalmuk sincs arról, hogy milyen problémákkal küszködünk a végeken, hogy az egyes önkormányzatok milyen megalázóan bánnak a hazai kórusoktól (és ez nem pártfüggő dolog). A mindennapos éneklés még nehezebbé teszi a helyzetet, még több fiatalt ijeszt meg a kötelező jellege miatt az énekléstől, és az igazi problémákat egyáltalán nem oldja meg majd ez a bizottság.

A dunaújvárosi anomáliákról írtam egy cikket néhány hete. A döntéshozóktól választ nem kaptam. És az a legszomorúbb, hogy ez a cikk többszáz magyar településen megszülethetett volna.

http://castellum.do/2015/09/08/hogy-itt-is-lesz-e-muzsika

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X