Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így kaphattok 30 ezer forintos támogatást augusztusban

1

Kevesebb mint két hónap múlva kezdődik a tanév - az iskolakezdés pedig minden évben több tízezer forintos kiadást jelent a szülőknek. Megnéztük, kik kaphatnak ingyenes tankönyvet, és milyen egyéb támogatásokat igényelhettek.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Ingyenes tankönyv

hirdetés
hirdetés

A következő tanévben – a rászorulókon kívül - már két évfolyamon, az első és a második osztályban is ingyen kapják a tankönyveket az általános iskolások. A könyveket ugyanakkor nem tarthatják meg, azokat év végén vissza kell adniuk az iskoláknak. 2013-ban összesen 708 ezer diák jutott hozzá ingyen a tankönyvekhez. Mennyibe kerül a tankönyvcsomag az általános és középiskolákban? Cikkünket itt olvashatjátok.

Iskolakezdési támogatás

Béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást kaphatnak azok a munkavállalók, akiknek a gyermeke (vagy a vele egy háztartásban élő házastársának a gyeremeke) közoktatásban tanul, családi pótlékra jogosult. A támogatás a minimálbér 30 százaléka lehet: ez 2014-ben 30 450 forint, amelyet utalvány formájában kapnak meg a szülők – az utólagos elszámolás lehetősége megszűnt.

A támogatás évente egy alkalommal - gyermekenként - mindkét szülőnek jár, akár ugyanattól a munkáltatótól. Az utalványokat a tanévkezdés előtti 60. naptól lehet felhasználni taneszköz, tankönyv vagy ruházat vásárlására.

Önkormányzati támogatások

Sok önkormányzat ad beiskolázási segélyt a rászoruló családoknak, általában 5-10 ezer forint értékben, utalvány vagy iskolakezdési csomag formájában. Az I. kerületben például 10 ezer forint értékű gyermekvédelmi Erzsébet-utalványt kapnak a kerületben lakcímmel rendelkező általános iskolások, valamint a 19. életévét még be nem töltött, nappali tagozatos középiskolások, ha szüleik jövedelme nem ér el egy megadott összeget. A részletekről a lakhelyetek szerinti önkormányzatnál érdeklődhettek.

Mikor kezdődik a tanítás? Mikor lesz az őszi, téli és tavaszi szünet? A 2014/2015-ös tanév beosztását itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Varga Enikő

az önkormányzat maga dönt a beiskolázási segélyröl vagy állam kasszályábol megy

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X