Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megszólalt a Waldorf-iskolában diszkriminált fiú édesanyja

Interjút adott a Borsnak az az édesanya, aki bejegyzett élettársi kapcsolatban él egy másik nővel - a fiát ezért eltanácsolták egy kispesti Waldorf-iskolából.

Forrás: Fazekas István

Schmidt Orsolya a lapnak elmondta, korábbi házasságából született a most 13 éves fia és 16 éves lánya, őket jelenlegi élettársával nevelik együtt. Fiát azért akarta a Waldorf-iskolába járatni, mert tanulási nehézségekkel küzd. Az intézményben egyértelművé tette, hogy egy nővel él együtt.

hirdetés
hirdetés

Hozzátette: az iskola e-mailben értesítette arról, hogy nem veszik fel a fiút, mert a többiek kiközösítenék leszbikus édesanyja miatt. "Pont a liberálisnak gondolt Waldorf-iskoláról nem feltételeztem, hogy ilyen döntést képes hozni. Azóta egyébként már találtunk neki egy megfelelő iskolát" - mindta a Borsnak. 

Később jogorvoslatot kért az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól, amely 50 ezer forintra büntette az iskolát a diszkrimináció miatt, a Magyar Waldorf Szövetség pedig azt közölte, hogy a kispesti egyedi eset volt, "az egyenlő bánásmód elve, az esélyegyenlőség megteremtése, a másság elfogadása kiemelt elemként jelenik meg a Waldorf-pedagógiában a mindennapokban éppúgy, mint a kifejezetten ezt célzó tevékenységek során".

Az anya egyébként korábban egy kórház onkológiai osztályán dolgozott nővérként, ahogyan párja is. Amikor kiderült, hogy együtt élnek, mindkettejüket kirúgták.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X