Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Este nyolcig tartana a tanítás az általános iskolákban - ez az új trend

3
A londoni Mossbourne Academy – vacsoráig bent maradhatnak a diákok az iskolában
A londoni Mossbourne Academy – vacsoráig bent maradhatnak a diákok az iskolában
Forrás: Wikipedia

Duplájára növelné a délutáni foglalkozások óraszámát a brit kormány, David Cameron miniszterelnök szerint jobb, ha a gyerekeknek nem az utcán töltik a délutánt, hanem az iskolában – írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A kormányfő a londoni Mossbourne Academyt említette példaként, ahol a tanulók este nyolcig bent maradhatnak. David Cameron felszólította az iskolaigazgatókat, ha tehetik, szervezzenek esti ügyeletet is.

A tervek szerint foglalkozásokat is szerveznének a diákoknak, a szakkörökért és klubokért pedig akár pénzt is kérhetnének az iskolák. A szülőknek persze jóval kevesebbet kellene fizetni a programokért, mint a különórákért. Hatnapos iskolahét bevezetését tervezik több amerikai és brit iskolakörzetben – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

paul2

szövegértés:
foglalkozásról van szó, nem tanóráról, vagyis lehet benne sport, szakkör, korrepetálás, bármi.
És kíváncsi lennék az érvekre, amik azt támasztják alá, hogy jobb, ha a gyereket ehelyett ebéd után kirúgják, aztán az utcán lóg estig.
Az ötlet egyetlen igazi baja, hogy baromi sok pénzbe kerül, mert egy csomó plusz tanár kell hozzá.

Amelyik iskola délelőtt gyenge, az délután is gyenge lesz, ez nyilvánvaló, és ezzel számolni kell, ha mi is erre vetemednénk.

regnarte14529

azért jó látni, hogy a konzervatív politikusok mindenütt ilyen sötétek, nem csak nekünk jutott ki a jóból :D

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X