Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Drasztikus váltás: hatnapos iskolahéttel javítanának a diákok jegyein

Egyre több amerikai és brit oktatási körzetben fontolgatják a hatnapos iskolahét bevezetését. Van, ahol a hátrányos helyzetű diákok felzárkózását szeretnék felgyorsítani az új tanrenddel, máshol egyszerűen a tanulásra szánt időt tartják kevésnek az igazgatók.

hirdetés
hirdetés

Sok helyen már most is heti öt nap helyett hatot töltenek tanulással a diákok. Szeptembertől például több New York-i iskolában szombatonként is lesz tanítás. Az iskolák vezetői tematikus napokat szerveznek, vagyis minden nap valami mást tanulnak a diákok. A hatból egy napon például csak sportolnak, egy másik nap a zenéé és a képzőművészeté, és így tovább. Az új tanrend nem tetszik a szülőknek, úgy gondolják, a gyerekeket túlságosan leterheli a hatnapos iskolahét.

A hosszabb tanítási hét bevezetését fontolgatják Memphisben is. A helyi oktatási szakemberek szerint a diákok tudása akkor válna igazán versenyképessé, ha több időt tölthetnének az iskolában, többek között egy második idegen nyelv elsajátításával – erre azonban a jelenlegi óraszámok mellett nincs lehetőség.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Nagy-Britanniában is vannak tervek a hatnapos iskolahét bevezetésére. Michael Gove oktatási miniszter nemcsak az iskolanapokat nyújtaná meg, hanem a nyári szünetet is lerövidítené, valamint arra kötelezné a diákokat, hogy hétfőtől szombatig az iskolapadban üljenek. A tervekről itt olvashatsz bővebben.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X