Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kitiltottak három nyolcadikost a ballagásról

3
ballagás
Aki rosszul viselkedik az iskolában, nem mehet a ballagásra - ez a szabály a mindszenti iskolában
Forrás: túry

Eltiltottak három végzős diákot a ballagástól a mindszenti általános iskolában – írja az delmagyar.hu. Az iskola és a család nem nyilatkozik arról, hogy a fiúk miért kapták a büntetést, a település polgármestere szerint a tantestület döntése példaértékű, amit országszerte népszerűsíteni kellene.

hirdetés
hirdetés

Az eltiltásról februárban döntött a tantestület, akkor még hat diákról volt szó, hárman azonban javítottak a magatartásukon. Az eltiltáshoz a Zsótér Károly polgármester szerint az öt évvel ezelőtt elfogadott házirend biztosított törvényes alapot, abban ugyanis az a kitétel szerepel, hogy ha egy diák „méltatlanná válik rá”, nem vehet részt a ballagási ünnepélyen.

A mindszenti iskola egyébként is szigorú szabályairól híres: decemberben kitiltották az épületből az energiaitalt és a kólát, azok a diákok, akik megszegik a tiltást, figyelmeztetést vagy írásbeli megrovást kapnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Mindszent

Lelki sérültek? Miért is? Mert évek óta szétbalhézzák az órákat? Mert rájöttek, hogy minél többet cirkuszolnak, annál hamarabb átengedik őket nyolcadikban, csak szabaduljanak tőlük? Ők óra alatt ordibálhatnak, énekelhetnek, asztalt borogathatnak, a büfés nénire ráverhetik az ajtót, viccből betörhetik az ablakot, a tanáriból kilopják az ellenőrzőt, mutogathatják a töküket, cigizhetnek, stb. Évek óta nem lehet velük semmit sem csinálni. Hangzatos elvek ide vagy oda, a GYAKORLATBAN az ég világon SEMMIT sem lehet velük kezdeni. Most kaptak egy kitiltást, amit igazából nem lehet végrehajtani. Nem több mint egy ejnye-bejnye szemöldök ráncolással súlyosbítva. Ettől lesznek lelki sérültek? Azok a tanárok akiknek a kikészítéséből ezek a kölkök és lányok sportot űztek, azok a diákok akiket megfosztottak a normális tanulás lehetőségétől azok nem lelki sérültek???

petertheboss2

példaértékű lelki sérült 14-15 éveseket kinevelni?
ezeknek a fiataloknak emiatt az fog eszébe jutni, hogy az iskolának nem kellenek, akkor ők miért fáradozzanak a további tanulmányaival?
Nevelés 1-es. Ülj le fiam.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X