Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Melegházasság elleni kampány indul a brit katolikus iskolákban

2

Az összes, fenntartása alatt álló iskolával felvette a kapcsolatot a római katolikus egyház Nagy-Britanniában. Arra kérte az iskolaigazgatókat, vegyék rá a diákokat, hogy csatlakozzanak a melegházasság engedélyezését ellenző kampányhoz – adta hírül a The Telegraph.

Forrás: null
hirdetés
hirdetés

A brit katolikus oktatási szolgálat mintegy négyszáz intézményvezetőnek küldött elektronikus levelet. Az üzenetben a hagyományos férfi-női kapcsolat és házasság mellett áll ki az egyház, és arra utasítja az igazgatókat, hogy továbbítsák a körlevelet a diákoknak.

Az akcióval a brit kormány legújabb terve ellen tiltakozik a katolikus egyház, mely szerint engedélyeznék a melegházasságot Nagy-Britanniában. Eddig 470 ezer ember írta alá a petíciót, amellyel a döntést próbálják megakadályozni. Nem reklámozhatják az élettársi kapcsolatot a brit tanárok – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés