szerző:
Eduline

Kilencvenöt romániai tanárt tiltottak ki a pedagógusoknak szervezett versenyvizsgákról: ötvenöten puskáztak, negyvenen pedig nem vitték magukkal a szükséges iratokat.

A versenyvizsgára – amely alapján a pedagógusok megkaphatják a betöltetlen álláshelyeket – több mint 38 ezren jelentkeztek, de kilencezren végül nem töltötték ki a tesztet, ők személyes vagy egészségügyi okokra hivatkoztak – írja a manna.ro.

Összesen ötvenöt pedagógus bukott le puskázás közben, őket azonnal kizárták a versenyvizsgáról. A tanároknak legalább 7-es osztályzatot kell szerezniük ahhoz, hogy esélyük legyen megkapni valamelyik állást (Romániában az 1-es a legrosszabb, a 10-es a legjobb érdemjegy).

A tanárok informatikából, valamint különböző művészeti tantárgyakból vizsgáznak, szakjuknak megfelelően. Nyelvvizsgát azok tesznek, akik más nyelven végezték az egyetemet, mint a megpályázott állás oktatási nyelve. Nemcsak a tanári versenyvizsgán, hanem a néhány héttel ezelőtt megszervezett érettségin is problémát okozott a puskázás - rekordszámú diák bukott le. Összefoglalónkat itt olvashatod el.

A megpályázható helyek iránt idén is nagy az érdeklődés, még úgy is, hogy az üres állások zöme csupán ideiglenes státuszt biztosító poszt, mindössze 75 végleges állás van a 487-ből.

eduline