Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mennyi lesz a kezdő tanárok fizetése 2013-tól?

Az új pedagógus-bértábla számítási alapja a minimálbér lesz, ami 2012-től 90 ezer forint, és ahhoz viszonyítva 180-200 százalékon állapítja meg az induló bért – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bizonyos pótlékokat azonban ezzel együtt megszüntetnek, az életpályamodellt 2013. szeptember 1-jén vezetik be - tette hozzá. Hoffmann Rózsa szerint a kormány nem tervez létszámleépítést, a diákok létszámának csökkenése azonban elbocsátásokhoz vezethet. A heti negyvenórás kötelező iskolai munka - a szakszervezetek tiltakozása ellenére - nem került ki a tervezetből, az államtitkár szerint a pedagógusokra "intenzívebb munka" vár.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X