szerző:
Edupress

Az ösztöndíj összege egységesen az első félévben havi tízezer, majd a továbbiakban a tanulmányi eredményektől függően maximum 30 ezer forint lesz - mondta el Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Tanévenként tíz szakmát támogat majd az állam, ezen területeket pedig a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok határozzák majd meg. A miniszter elmondta: idén 97 milliárdos kiadással terveztek az Út a munkába program során, jövőre azonban a tervek szerint 20 milliárd forinttal többet fordítanak a program céljainak elérésére. Ez a 116 milliárdos összeg havi 50-60 ezer foglalkoztatottat érint. 2009-ben az említett keretből egy főt 4-5 hónapig foglalkoztattak, a támogatásból pedig egy hónapban egyszerre maximum 92 ezer fő részesült.

Jövőre a minisztérium hatmilliárd forintot szán a Start program céljainak megvalósítására - mondta el Herczog László. Hozzátette: a munkahelyeket teremtő központi programokra 2010-ben 1,7 milliárdot fordítanak, mely forrásból 1800 új munkahelyet készülnek megteremteni.

edupress