szerző:
Eduline

Idén is meghirdette a kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat. Természetesen ahhoz komoly eredmények kellenek, hogy megkapjátok a havi 240 ezer forintos összeget. Itt találjátok a részleteket.

©

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik 35 év alattiak, hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai sportágakban sportolnak, és tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szereznek.

Az ösztöndíjat legfeljebb az első felsőfokú végzettség megszerzéséig, alap- és az osztatlan szakon egyaránt meg lehet kapni, a 35. életév betöltéséig.

©

Az elmúlt tanévben a legmagasabb összeg havonta 240 ezer forint volt. Ezt az a hallgató kaphatta meg, aki már olimpiai érmet szerzett. Az éremre esélyes hallgató 200 ezer, egy világbajnok szintén 200 ezer forintot kapott.

A jogosultságról és az ösztöndíjakról bővebben itt olvashattok.

Így kaphattok havi 120-240 ezer forintos ösztöndíjat: nekik sikerült

Rekordszámú, 248 hallgató jelentkezett a 2017/18-as tanév első félévében a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra. 89-en meg is kapták a havi 120-240 ezer forintos támogatást. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta, a programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik olimpiai vagy paralimpiai versenyszámokban kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el, vagy teljesítményük alapján a jövőben erre esélyesek, továbbá felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek.