szerző:
Eduline

Ha szívesen tanulnátok külföldön, érdemes figyelni az ösztöndíjprogramokat. Összegyűjtöttük, milyen ösztöndíjak jelentkezési határideje jár le a következő hetekben.

©

Az öt hónapos albániai részképzések valamennyi tudományágból érkező hallgató számára nyitottak. Magyarországról egy 25 év alatti hallgató kaphatja meg az ösztöndíjat, amely a szállást, az útiköltséget, a tandíjat is tartalmazza, emellett pénzbeli támogatást is ígérnek. A jelentkezési határidő március 3.

Végzős mesterszakos hallgatók is pályázhatnak egy másik, 9-12 hónapra szóló franciaországi posztgraduális ösztöndíjra. Azok számára pedig, akik kifejezetten kutatási céllal érkeznek Franciaországba, egy 1-3 hónapra szóló kutatói ösztöndíjat ajánlanak. A kutatói ösztöndíjra folyamatosan, a másikra március 3-ig jelentkezhettek.

Tíz hónapos szakmai gyakorlaton vehetnek rész az oroszországi doktori programra pályázó PhD-hallgatók. Ösztöndíjat, útiköltség-támogatást és szállást biztosítanak, a jelentkezési határidő március 3. Egy másik, szintén doktori program egy hallgatónak nyújt hároméves képzést, a jelentkezési határidő szintén március 3.

Húsz hónapig tanulhattok Iránban azzal az ösztöndíjjal, amely a bölcsészettudományi doktori iskolák hallgatóinak hirdettek meg. Szállást, útiköltség-támogatást és tandíjmentességet is kaptok. A jelentkezési határidő március 3.

Környezetvédelmi területen, szakmai gyakorlat megszerzésére kínál féléves programot a Deutsche Bundesstiftung Umwelt. A szeptembertől induló programra március 1-ig lehet jelentkezni.

Bővebb információkat innen szerezhettek, a folyamatosan frissülő pályázatokat pedig itt érdemes figyelni.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!