szerző:
Eduline

Ezekben a napokban kezdődnek az egyetemi, főiskolai gólyatáborok, szeptember első felében pedig elstartol az őszi szemeszter. Tanácsok gólyáknak: tiltott dolgok következnek.

Kihagyni a gólyatábort, a gólyabált, az első egyetemi bulikat

Mondhatjátok, hogy ezek csak egyszerű bulik, de nem igaz - ha ezeken az eseményeken nem vagytok ott, nem fogjátok érteni a közös poénokat, a legjobb sztorikat, és jóval nehezebb lesz beilleszkedni az évfolyam közösségébe.

Felvenni egy reggel 8-kor kezdődő előadást/szemináriumot

Hacsak nem kötelező, akkor hagyjátok ki. Soha nem fogtok időben beérni, de ha mégis, holtfáradtak lesztek. Főleg akkor, ha komolyan veszitek listánk első pontját.

Lógni, lógni, lógni

Jó dolog, hogy az egyetemi előadásokon senki nem figyeli, bent vagytok-e, de azért nem érdemes már az első félévben sokat lógni. Jóval nehezebb lesz felkészülni a vizsgákra, mint ha bejártatok volna, jegyzetet kell kunyerálni, ráadásul az első évben alapozó tárgyak vannak - ezek tényleg fontosak.

Alábecsülni a Neptunt

Nem értitek, miért állítanak össze a másod- és harmadévesek legalább háromféle órarendet? Nemsokára megtudjátok.

"Csak" tanulni

Az egyetemeken rengeteg program közül választhattok. A színjátszás érdekel titeket? Jelentkezzetek az amatőr társulatba. Zenéltek? A legtöbb intézményben több zenekar és énekkar is működik. Szívesen lennétek HÖK-ösök? Hajrá!

Kilenc dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy... Hogy a közös könyhának mindig (de tényleg mindig) porleves illata (szaga) van És ha még csak a konyhát járná át a porkaja szaga...