szerző:
Eduline

Budapesten tanuló egyetemistákat és főiskolásokat kérdeztünk arról, miért szeretnek a fővárosban tanulni - várjuk a kommenteket, kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is.

©

Az a rengeteg színház, mozi, galéria, hangversenyterem...
Soha nem fogtok unatkozni.

Egy százéves újságra vagy egy egészen ritka könyvre van szükségetek ahhoz, hogy befejezzétek a szakdolgozatot? Még szerencse, hogy itt van az ország legnagyobb könyvtára, a Széchényi.

Rengeteg - de tényleg rengeteg - szórakozóhely közül lehet válogatni, mindegy, hogy romkocsmába, táncos helyre vagy valamilyen menő borbárba szeretnétek menni.

©

A Duna. Nem is kell magyaráznunk. A Margit-szigeten szuperül lehet tanulni, a Rómain hekket enni és lazulni a vizsga után, a BKK-hajón üldögélve átgondolni a továbbtanulási/munkavállalási terveket.

A belvárosi parkok. Két előadás között egy kicsit sütkérezni (ősszel: feltankolni még némi D-vitaminnal) a Károlyi-kertben, a Nemzeti Múzeum kertjében vagy éppen a Városligeti-tó partján? Tökéletes program.

Nyelvtanulás? Fél Európa itt bulizik (az erasmusosokról nem is beszélve), úgyhogy bármikor találhattok beszélgetőpartnert, ha szeretnétek gyakorolni a németet, angol, spanyolt vagy más nyelvet.

Cikksorozatunk második részében a vidéki egyetemvárosokban tanulókat kérdezzük meg arról, mit szeretnek a legjobban a campusukban és a városukban.

Vége a szavazásnak, megvan a legszebb vidéki egyetemváros

Tegnap éjfélkor lezárult a legszebb vidéki egyetemváros szavazás, több mint 21 000 ember szavazott az eltelt egy hét alatt, a győztes pedig hamar megszerezte a vezetést és a verseny végéig tartotta is. A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtöttük össze, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak.