szerző:
Eduline

Nem tanultok tovább a középiskola után, vagy tavasszal megszereztétek a diplomát, ezért októbertől nem lesz diákigazolványotok? De mi történik akkor, ha az október 31-ig érvényes diákigazolványotokkal október 20-án vásároltok egy harmincnapos BKK-bérletet? Használhatjátok? Megbüntetnek vagy nem?

©

A BKK múlt heti tájékoztatása szerint a kedvezményt ebben az esetben az októberi bérlet érvényességéig vehetitek igénybe. Tekintve, hogy a BKK bérletei nem naptári hónaphoz kötöttek, hanem tetszőleges kezdőnappal válthatók, minden olyan havi bérletet októberi bérletnek tekintenek, amelynek kezdőnapjaként októberi dátum van feltüntetve.

A havi bérletek a rajtuk jelölt utolsó teljes érvényességi napot követő nap 02:00 óráig használhatók (vagyis az október 31-ei kezdőnappal rendelkező havi bérletre lejáratként november 30-a kerül, de valójában december 1-jén 2 óráig érvényes).

Ennek megfelelően a 2015-2016-os tanév második félévére, azaz 2016. október 31-éig érvényesített diákigazolvánnyal a legkésőbb 2016. október 31-én kezdődő, bármilyen érvényességi idővel vásárolt tanulóbérletet legkésőbb 2016. december 1-jén 2:00 óráig használhatjátok.

A korábban lejáró bérleteket a rajtuk szereplő érvényességi idő végéig, a később lejáró bérleteket - így az éves, negyedéves és szemeszterre szóló bérletek is - csak december 1-ig használhatjátok.