szerző:
Eduline

Szeretnétek diákhitel 1-et igényelni, de nem tudjátok, milyen iratokra lesz szükségetek, és milyen adatlapokat kell kitöltenétek? Segítünk.

Meddig lehet diákhitel 1-et igényelni?

Ha már a félév első utalásakor szeretnétek pénzt kapni, akkor legkésőbb szeptember 15-ig. A diákhitel 1 folyósításának első időpontja az őszi szemeszterben október 15-e (ha az utalás munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző munkanapon folyósítanak).

Hogyan lehet benyújtani az igénylést?

Vagy az  elektronikus tanulmányi rendszeren, vagyis a Neptunon/ETR-en keresztül. Az ott kitöltött hiteligénylési adatlapokat az adott felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán, hitelleadási helyen vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán kell kinyomtatni és aláírni.

©

Az adatlapot a Diákhitel Direkten keresztül is ki lehet tölteni, és a nagyobb postákon, a Diákhitel Központtal együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban kell leadni.

Milyen iratok kellenek a hiteligényléshez?

Személyazonosító okmány, lakcímkártya, adóigazolvány.

Mi is a különbség a Diákhitel 1 és a Diákhitel 2 között? Minden fontos információ a Diákhitel 2-ről

Nemsokára kezdetét veszi a egyetem, mielőtt azonban belekezdenétek az első szemeszterbe, van pár dolog, amit érdemes tudni. Ahhoz, hogy meghozhassatok egy komoly döntést, ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ki veheti fel? Ezt a hitelformát kizárólag állami ösztöndíjas képzésben résztvevő hallgatók igényelhetik. Mennyi ideig igényelhető?