szerző:
Eduline

Másnaposan bemenni dolgozni, szundikálni kicsit a megbeszélésen, az egész napot Facebookon tölteni a tegnapi buli képeinek nézegetésével? Ez a tíz dolog az egyetemen még elment, de később már a munkátokba kerülhet. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.

©

Egy héten többször is másnaposan megjelenni az irodában. Talán egyszer-egyszer még belefér, de az egyetemen, főiskolán megszokott bulizásról le kell mondanotok.

Ellógni a reggeli feladatokat. Az előadásoknál talán még működött, de a munkában biztosan nem fog, ha egész egyszerűen kihagytok mindent, ami 10 óra előtt kezdődik.

Egész nap a Facebookot bújni a tegnap esti buli képei miatt. Az egyetemen talán még úgy éreztétek, ez a legjobb módja az előadások túlélésének - még akkor is, ha esetleg fizettetek érte - de a nagybetűs életben ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy borzalmas munkaerők vagytok.

Wikipédiáról felkészülni a szakmai megbeszélésekre. Talán az első félévben még sikerült valahogyan összehoznotok vele egy beadandót, de már a szakdogátokhoz ennél jóval több kell, a munkáról nem is beszélve.

Azt állítani, hogy dolgoztok, miközben a kedvenc sorozatotokat nézitek. Lehet, hogy az egyetemen nyugodt szívvel mondtátok a szüleiteknek, hogy épp tanultok, amikor egy pizzával és hét évadnyi Így jártam anyátokkal résszel bezárkóztatok a szobátokba, de a munkában nem fog menni.

Az összes őrült beavatási szertartás és minden, amit a gólyatáborban kötelezőnek hittetek. El tudjátok képzelni, hogy az új munkatársatoknak tógában kelljen végigjárnia egy kocsmatúrát az első munkanapján?

Az ivós játékok. A kávészünetben nem fogtok kávé-pongot és "Én még sosem..."-et játszani a gépi eszpresszókkal.

Pizsamában vagy legalábbis elnyűtt melegítőben megjelenni az irodában. Valószínűleg azokat a gólyatáboros egyenpólókat is sürgősen el kell felejtenetek, amit az egész első félévben hordtatok.

Ha késtek egy munkával, arra hivatkozni, hogy elromlott a nyomtató. A tanárotok talán még elnézte, de az irodában mindenki tudni fogja, hogy hazudtok, hiszen legalább öt nyomtató van az irodában.

A problémáitokkal a szüleiteket keresni. Az egyetem alatt még működött, talán a magánéleti kérdésitekben is segítettek, de a munkahelyeteken már csak ti vagytok és az Excel.

Ilyen az élet a diplomázás után

Íme 10 dolog, amivel a gimi készít fel az első munkahelyedre

Kapunyitási pánik: tíz ok, amiért retteghettek a diplomázástól

10 dolog, amire minden diák vágyik

Íme, 10 gondolat, ami tuti minden végzős fejében megfordult már

Megdöbbentő vallomások: ilyen érzés, ha kirúgnak az egyetemről

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!