szerző:
MTI

Palkovics László szerint nem kell megvédeni a Corvinus budai campusát, mert „senki nem akar semmit csinálni vele”. Bár a karokat a Szent István Egyetemhez akarják csatolni, az oktatás továbbra is Budán folyna.

©

Palkovics Lászlót a Budapesti Corvinus Egyetemről leváló és a Szent István Egyetemhez kerülő élelmiszer-tudományi, kertészet-tudományi és a tájépítészeti karok átszervezéséről, azok jövőjéről kérdezték az M1 egyik műsorában. Tüntetéshullámot váltott ki a Corvinus feldarabolásának terve

Az államtitkár úgy fogalmazott: "nem kell megvédeni a budai campust, senki nem akar semmit csinálni a budai campusszal, azt szeretnénk, ha ott folyna tovább az oktatás, és ez így is lesz". Arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanazok az oktatók ugyanazon a képzési helyen oktatják majd a diákokat. Mint ismert, tegnap tüntetésbe kezdtek a diákok, melynek az volt a jelszava, hogy "Nem adjuk a Budai Campust".

Közölte azt is, azoknak a hallgatóknak, akik a Corvinus egyetemen kezdték meg a tanulmányaikat, ez a diplomájukban is szerepelni fog. „Ha a hallgatók érdeke nem sérül, és még többen is tanítják őket, akkor mi ezzel a baj?” - vetette fel.

Palkovics László a hallgatók demonstrációjával kapcsolatban arról beszélt, szerinte félreinformálják a diákokat. Cáfolta azt is, hogy a tervezett változtatásokról nem tájékoztatta volna az érintett karok vezetőit. Közölte, legalább ötször találkozott a három kar dékánjaival és a többi egyetemi vezetővel.

Az Eduline-nak nyilatkozott a Corvinus rektora, Rostoványi Zsolt is, aki többek között az átalakításról is beszélt. Az interjút itt olvashatjátok.