szerző:
Eduline

Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság.

©
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a lengyel Chelm Állami Egyetem, az Észt Repülési Akadémia és a Vilnius Gediminas Műszaki Egyetem korábban már megszerezték a Wizz Air tanúsítványát arról, hogy jó szakmai színvonalon képzik a repülési szakembereket. Mostantól az öt egyetemről kikerülő szakemberek automatikusan meghívást kapnak a Wizz Air képzési programjaiba.

Diederick Pen üzemeltetési igazgató az aláírás után azt mondta, ez nem automatikus felvétel a légitársasághoz, de előnyt jelent. Jelezte, hogy csak 2017-ben 14 új repülőgép kerül a flottába és 180 pilótát, valamint 360 légiutas-kísérőt vesznek fel, ezért is szükség van az egyetemekkel való együttműködésre.

Itt az első infó az angolérettségiről: Hawkingról és kerékpárlakatról is kaptak szöveget a diákok

Stephen Hawking, egy különleges kerékpárzár és a sziesztázás is téma a középszintű angolérettségi első részében - tudta meg az eduline. Egy Stephen Hawking-idézetet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveget, egy, a sziesztázás hatásairól szóló cikket és egy különleges kerékpárzárról szóló anyagot kaptak a középszinten érettségizők az angol első részében.

Elmondása szerint öt év múlva a Wizz Air pilótáinak száma a tervek szerint a mostani 850-ről 1500 fölé emelkedik, ezért az egyetemek mellett kadétiskolákkal is együttműködési megállapodásokat kötnek és a piacról is szereznek majd szakembereket.

Az üzemeltetési igazgató jelezte azt is, hogy a Budapesten lévő két szimulátor mellé a tervek szerint egy harmadikat is beszereznek, hogy biztosított legyen az új pilóták képzése, illetve a már meglévők továbbképzése. A bővítésről a döntés már megszületett, és ha minden terv szerint halad, 2018-ban üzembe állhat az újabb Airbus A320 szimulátor.