Itt az első infó az angolérettségiről: Hawkingról és kerékpárlakatról is kaptak szöveget a diákok

Stephen Hawking, egy különleges kerékpárzár és a sziesztázás is téma a középszintű angolérettségi első részében - tudta meg az eduline.

Forrás: Shutterstock

Egy Stephen Hawking-idézetet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveget, egy, a sziesztázás hatásairól szóló cikket és egy különleges kerékpárzárról szóló anyagot kaptak a középszinten érettségizők az angol első részében.

hirdetés
hirdetés

A négy szöveggel kapcsolatban igaz-hamis, szövegpótlási, nyelvtani és összepárosítási feladatokat kell megoldaniuk 60 perc alatt.

Primitív feladat is van a középszintű angolérettségin a szaktanár szerint

Az általunk megkérdezett szaktanár egyszerűnek és könnyen megoldhatónak tartja az idei középszintű angolérettségi olvasott szöveg értését mérő részét. A megkérdezett szaktanártól azt az információt kaptunk, hogy az idei érettségi semmiképp sem nevezhető nehéznek. Ami mindenképpen kiemelendő pozitívum, hogy a négy szövegből három tartalmilag is érdekes lehet a diákok számára, így valószínűleg szívesen dolgoznak vele.

Az idei középszintű angolérettségi

A középszintű angolérettségi írásbelije 180 perces, a négy feladatlap megoldásával maximum 117 pontot szerezhetnek a vizsgázók. A diákok először az olvasott szöveg értését mérő részt kapják meg, a feladatok megoldására 60 percük van. A jó válaszokkal legfeljebb 33 pontot szerezhetnek.

A feladatok nehézsége a korábbi A2-B1-es szinttel szemben az idei érettségin már "tisztán" B1-es, vagyis valamivel nehezebb lesz az idei érettségi, mint a tavalyi.

A szigorítás miatt tíz, szakképzésben tanuló diák nyílt levélben már januárban arra kérte az oktatásért felelős tárcát, ne követeljenek magasabb teljesítményszintet a 2017-es idegen nyelvi érettségin, mint az előző években - erről  itt olvashattok.

 

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt! Percről percre tudósítunk

Csütörtökön az angollal folytatódik az érettségi szezon - ahogy az előző vizsganapokon, úgy ma is minden infót megtaláltok a feladatokról, tanárokat és diákokat kérdezünk a tesztről. És ami a legfontosabb: az írásbeli után jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal! Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X