Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt az első infó az angolérettségiről: Hawkingról és kerékpárlakatról is kaptak szöveget a diákok

Stephen Hawking, egy különleges kerékpárzár és a sziesztázás is téma a középszintű angolérettségi első részében - tudta meg az eduline.

Forrás: Shutterstock

Egy Stephen Hawking-idézetet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveget, egy, a sziesztázás hatásairól szóló cikket és egy különleges kerékpárzárról szóló anyagot kaptak a középszinten érettségizők az angol első részében.

hirdetés
hirdetés

A négy szöveggel kapcsolatban igaz-hamis, szövegpótlási, nyelvtani és összepárosítási feladatokat kell megoldaniuk 60 perc alatt.

Primitív feladat is van a középszintű angolérettségin a szaktanár szerint

Az általunk megkérdezett szaktanár egyszerűnek és könnyen megoldhatónak tartja az idei középszintű angolérettségi olvasott szöveg értését mérő részét. A megkérdezett szaktanártól azt az információt kaptunk, hogy az idei érettségi semmiképp sem nevezhető nehéznek. Ami mindenképpen kiemelendő pozitívum, hogy a négy szövegből három tartalmilag is érdekes lehet a diákok számára, így valószínűleg szívesen dolgoznak vele.

Az idei középszintű angolérettségi

A középszintű angolérettségi írásbelije 180 perces, a négy feladatlap megoldásával maximum 117 pontot szerezhetnek a vizsgázók. A diákok először az olvasott szöveg értését mérő részt kapják meg, a feladatok megoldására 60 percük van. A jó válaszokkal legfeljebb 33 pontot szerezhetnek.

A feladatok nehézsége a korábbi A2-B1-es szinttel szemben az idei érettségin már "tisztán" B1-es, vagyis valamivel nehezebb lesz az idei érettségi, mint a tavalyi.

A szigorítás miatt tíz, szakképzésben tanuló diák nyílt levélben már januárban arra kérte az oktatásért felelős tárcát, ne követeljenek magasabb teljesítményszintet a 2017-es idegen nyelvi érettségin, mint az előző években - erről  itt olvashattok.

 

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt! Percről percre tudósítunk

Csütörtökön az angollal folytatódik az érettségi szezon - ahogy az előző vizsganapokon, úgy ma is minden infót megtaláltok a feladatokról, tanárokat és diákokat kérdezünk a tesztről. És ami a legfontosabb: az írásbeli után jövünk a szaktanár által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokkal! Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X