szerző:
Eduline

Július 1-jéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) leendő egyetemistáknak szóló képzésére - közölte a kollégium.

©

Mint írták, a hagyományos oktatást kiegészítő, interaktív, egyéni képességeket fejlesztő képzésükre a középiskolai tanulmányaikat idén befejező és budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló diákok jelentkezhetnek, Magyarországról és a határon túlról.

Az egyéves Juniorképzés célja, hogy kiegyenlítse a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit és segítsen a Mathias Corvinus Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében. 

A pályázók a logikai készséget és a szókincset felmérő írásbeli teszten túl egy szóbeli fordulón (prezentációval kísért előadás és beszélgetés) is részt vesznek, amely az intézmény vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt zajlik. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget is kaphatnak. 

Az MCC Juniorképzésről, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján érhető el.

Ingyenes e-learning kurzusokat hirdet középiskolásoknak az MCC

Ingyenes képzésre jelentkezhettek amit a Mathias Corvinus Collegium hirdetett meg, az e-learning kurzusok mellett havonta egy személyes képességfejlesztő napon is részt vehettek. A nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelően kínálnak lehetőségeket. A választható témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.