szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem végzett első helyen a gazdasági karok rangsorán a hallgatók kiválóságát tekintve – ez derül ki a HVG Diploma 2016 kiadványból. Az oktatók kiválósága szempontjából azonban tarolnak a vidéki intézmények. Ezek a legjobb gazdasági karokat indító egyetemek, főiskolák.

A hallgatók kiválósága alapján összeállított ranglistát idén is toronymagasan a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Gazdálkodástudományi Kara vezeti, ami a gazdasági karokat illeti. Az összesített HVG rangsort itt nézhetitek meg.

Minden téren első a BCE kara: ide jelentkeznek legtöbben első helyen, itt a legmagasabb a felvettek pontátlaga (közel 460 pont), a nyelvvizsgával felvettek aránya meghaladja a 97%-ot, és ide vették fel a legtöbb, középiskolai versenyen helyezést elért tanulót.

Hallgatók kiválósága - rang

Intézmény

1.

Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar

2.

Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar

3.

Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

4.

Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Kar

5.

Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar

A második helyezést a hallgatói kiválóság szerint a BCE Közgazdaság-tudományi Kara (BCE-KTK) szerezte meg. Harmadik a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGF-KVIK), negyedik pedig a BME Gazdaságtudományi Kara (BME-GTK). A legjobb vidéki gazdaságtudományi kar a hallgatói kiválóság alapján a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, ami a 6.

Oktatók kiválósága - rang Intézmény

1.

Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar

2.

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

2.

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar

4.

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

4.

Zsigmond Király Főiskola

Az oktatói értékelés alapján összeállított rangsort a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara (NYME-KTK) vezeti, mivel itt alacsony az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók száma. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Kara (PTE-KTK) a második, harmadik a Szegedi Tudományegyetem gazdasági kara (SZE-GK).

A HVG rangsor - Diploma 2016 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megismerhetitek a pályakövetési rendszer adatait, megtudhatjátok, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, milyen "extra" szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, és milyen ösztöndíjakra pályázhattok. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

További rangsorok

A 2015-ös Diploma rangsor

Megjelent a 2016-os felsőoktatási világrangsor: hat magyar egyetem is a legjobbak között

Friss világrangsor: öt magyar egyetem jutott a legjobbak közé

Ezek Európa legjobb egyetemei

A legfrissebb egyetemi rangsor meglepetéseket is tartogat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!