szerző:
Eduline

Pusztán nevek alapján kellett beosztás találniuk az állásra jelentkezőknek. A nevek között volt Kolompár Szamanta és Patrióta Ábel Káin is. Te hogyan oldanád meg?

A közgazdász képzés szervezetfejlesztési kurzusán egy feladatban a megadott nevek alapján kellett pozíciót adni a munkára jelentkezőknek, milvel "a beadott pályázatok ugyanis elkeveredtek, viszont a feladat megoldójának képzeletbeli főnöke kirúgással fenyeget, ha nem kap azonnali választ" - szúrta ki a hvg.hu.

©

A lehetőségek között igencsak sztereotíp nevek szerepeltek, mint Bangó Somnakaj, Furcsa Laura Donatella, Kolompár Szamanta, de volt még a jelöltek között Patrióta Ábel Káin, Cook Arwen, vagy Tadeusz Mitrowski is.

A portál megkereste a feladatot összeállító oktatót is, aki elárulta, hogy a hallgatók remekül oldották meg a feladatot. A megoldás az volt, hogy mindenkit ugyanarra a munkakörre írtak be, hiszen a leírásból is kiderül, hogy informatikusnak jelentkeztek. Ezzel egyben azt is át akarták adni, hogy ne a nevek és feltétlezett származás alapján ítéljék meg a hallgatók a jelentkezőket.

Megint kihúzhatja a gyufát a BME: ezt adták fel egy zh-n

Ismét aktuálpolitikával dobtak fel egy BME-dolgozatot. Korábban már volt hasonló eset miatt botrány. Mutyipuszta és helikopterezés is szerepel a BME egyik zh-jának feladatában - szúrta ki a 444. A BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszékéről származik a belpolitikai utalásoktól hemzsegő feladat, amit a számítástudomány alapjai című tárgyból írtak a diákok.