szerző:
Eduline

Az ELTE több mint 300 oktatója és hallgatója tiltakozik a Figyelő listája ellen.

©

„Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás. A felelős állampolgárok alapvető kötelezettsége a társadalmi igazságosság és a demokrácia értékei melletti kiállás, nem csak szavakban, hanem a tetteikkel is. Büszkék vagyunk mindazokra, köztük az ELTE közösségének azokra a tagjaira, kollégáinkra, akik munkájukkal elősegítik e célok megvalósulását” - írják.

A múlt heti Figyelő listázta a "Soros-hálózat" tagjait, a listán halottak is szerepeltek. A lista ellen különböző egyetemek, intézmények, tanszékek is tiltakoztak már.

Zoltán Fleck

Ma reggel az ELTE közössége is eljuttatta tiltakozását a Figyelő nevű intézménynek. Köszönjük az aláíróknak! ELTE polgárainak szolidaritási nyilatkozata Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem...

A kedd reggeli levelet, amelyet 316 oktató és hallgató írt alá, a Figyelő szerkesztőségének is elküldtek - írja a 444.hu.

Megvan, hányan kerülhetnek be az ELTE-re 2018-ban

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 1. rész: Eötvös Loránd Tudományegyetem. A 2018-as felsőoktatási felvételin összesen 12 279 hallgatót vehet fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), 9623-an nappali, 2636-an esti vagy levelező formában kezdhetik meg tanulmányaikat, de van 20 távoktatási férőhely is.