szerző:
Eduline

Továbbra is a magyar fővárosban, Budapesten lesz a Közép-európai Egyetem (CEU) központja, jelentette ki a Népszavának az intézmény rektorhelyettese.

©

A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Bécsbe teszi át székhelyét az egyetem - írja a 24.hu - Enyedi Zsolt szerint valójában csak az az újdonság, hogy a bécsi oktatóhely létesítéséről szóló egyetértési megállapodást nemrég írták alá.

A rektorhelyettes emlékeztetett, már korábban beszámoltak róla, hogy egy új campus megnyitását tervezik az osztrák fővárosban, és már akkor is hangsúlyozták, hogy a CEU otthona marad Budapest.

A budapesti működést garantáló államközi szerződés aláírása még várat magára, de reméljük, az új kormány megalakulás után ez is megtörténik. Mi minden feltételt teljesítettünk, amivel megfelelőünk az új törvényi előírásoknak, semmilyen okot nem látok a működési engedélyünk elutasítására– nyilatkozott a lapnak Enyedi Zsolt.

Megújították a Közép-európai Egyetem akkreditációját

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját. Az egyetem közleményében az áll: a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 23-i ülésén a lefolytatott részletes vizsgálat alapján egyhangúlag döntött a Közép-európai Egyetem akkreditációjáról.