szerző:
Eduline

Bizonyos szempontból biztonsági szempontból nyitnak kampuszt Bécsben, de bíznak abban, hogy megegyeznek a magyar kormánnyal - mondta a CEU rektorhelyettese az ATV-nek.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel egy kampusz létesítéséről.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: bizonyos értelemben biztonsági lépés, hogy Bécsben is kampuszt nyitnak, de maradni akarnak Magyarországon. Az osztrák főváros a lex CEU után kereste meg a Soros-egyetemet, annak vezetői pedig rájöttek, hogy tudnak Bécsnek megfelelő programokat nyújtani.

„Az a megállapodás, amit Béccsel kötöttünk, lehetőséget biztosít, hogy akár 2019 szeptemberében elinduljon a tanítás” – jelentette ki, hozzátéve, hogy legrosszabb esetben zavartalanul tud az osztrák fővárosban folytatódni a tanítás.

Hozzátette: úgy véli, erre nem fog sor kerülni, és meg tudnak állapodni a magyar kormánnyal. Elmondta, hogy fél éve nem tudnak kommunikálni a kormánnyal, de azt remélik, hogy a választási kampány végeztével ismét megkezdődhetnek a tárgyalások. Terveik szerint a fő kampuszuk Budapesten lesz, Bécsben és Amerikában pedig alkampuszok.

Bécsi kampuszt nyitnak, de a CEU központja Budapesten marad

Továbbra is a magyar fővárosban, Budapesten lesz a Közép-európai Egyetem (CEU) központja, jelentette ki a Népszavának az intézmény rektorhelyettese. A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit.