Bécsi kampuszt nyitnak, de a CEU központja Budapesten marad

2

Továbbra is a magyar fővárosban, Budapesten lesz a Közép-európai Egyetem (CEU) központja, jelentette ki a Népszavának az intézmény rektorhelyettese.

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia / Szigeti Tamás

A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Bécsbe teszi át székhelyét az egyetem - írja a 24.hu - Enyedi Zsolt szerint valójában csak az az újdonság, hogy a bécsi oktatóhely létesítéséről szóló egyetértési megállapodást nemrég írták alá.

hirdetés
hirdetés

A rektorhelyettes emlékeztetett, már korábban beszámoltak róla, hogy egy új campus megnyitását tervezik az osztrák fővárosban, és már akkor is hangsúlyozták, hogy a CEU otthona marad Budapest.

A budapesti működést garantáló államközi szerződés aláírása még várat magára, de reméljük, az új kormány megalakulás után ez is megtörténik. Mi minden feltételt teljesítettünk, amivel megfelelőünk az új törvényi előírásoknak, semmilyen okot nem látok a működési engedélyünk elutasítására– nyilatkozott a lapnak Enyedi Zsolt.

Megújították a Közép-európai Egyetem akkreditációját

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját. Az egyetem közleményében az áll: a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 23-i ülésén a lefolytatott részletes vizsgálat alapján egyhangúlag döntött a Közép-európai Egyetem akkreditációjáról.

hirdetés

Hozzászólások (2)

A CEU-nak New Yorkban nincs campusa csak egy irodaja. Valaki nem az igazat mondja.

Én a helyükben csak a bécsi kampuszt tartanám meg. Mindenkinek jobb lenne így. Nem kellene megvárni, míg meghozzák itt a törvényt.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X