szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vizsgaidőszak, érettségi vagy nyelvvizsga? Bármelyikre is készültök, ezek az appok nektek is jól jöhetnek.

Jegyzeteléshez, rendszerezéshez

Betelt a jegyzeteléshez használt „mindenes” füzet, ellepnek vagy csak simán nem találjátok egy-egy előadás anyagát a nagy káoszban? Ezzel az alkalmazással búcsút mondhattok a sok felesleges papírnak, az Examtime ugyanis digitálisan tárolja az összes feljegyzéseteket. Nem csak bárhonnan elérhetitek a jegyzeteket, meg is oszthatjátok őket és tanulókártyákkal vagy diákkal is segíthetitek a memorizálást.

Ha ez az appot még nem töltöttétek le, akkor itt az ideje. Az Evernote alkalmazással is jegyzeteket készíthettek, naptárat vezethettek a vizsgák dátumával és a beadandók leadási határidejével, de olyan videókat vagy cikkeket is elmenthettek, amelyeket később szeretnétek megnézni vagy elolvasni. Az appot iOS-ra innen, Androidos készülékre pedig innen tölthetitek le.

Applikációk, amelyek segítenek a koncentrálásban

Természetesen léteznek olyan alkalmazások is, amelyek segítenek, hogy könnyebben és kitartóbban tudjatok koncentrálni, ráadásul sokszor játékos formában. Ebben a cikkben pedig a teljesség igénye nélkül most ezek közül válogattunk nektek. Itt olyan appokat találtok, mint a Forest, a Helios vagy Focus at will, amikkel mind a koncentrációban fejlődhettek.

Hogyan segíthetnek a telefonos appok a koncentrálásban? Így nem lesz rémálom a tanulás

A diákok sokszor nehezen tudnak nekiülni tanulni, ha pedig egyszer már nekikezdtek, akkor is nehezen megy az odafigyelés. Minduntalan elkalandozik a figyelmük, valami érdekesre esik a pillantásuk, ami kizökkenti őket vagy, ami a leggyakrabban fordul elő, jön egy üzenet a telefonra, és máris oda a koncentrálás.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.