szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor is vásárolhattok kedvezményes BKV-bérletet októberre, ha még nincs új, felsőoktatási diákigazolványotok, vagy nem tanultok tovább? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Még nem kaptam meg az egyetemen az új diákomat. Meddig érvényes a középiskolai, vehetek még októberre diákbérletet?

Igen, a régi, középiskolai diákigazolvány október 31-ig érvényes, addig minden kedvezményre jogosultak vagytok, így BKV-diákbérletet is vehettek. Ez igaz abban az esetben is, ha nem tanultok tovább - új diák nélkül november 1-jétől azonban teljes árú bérletet kell vásárolnotok.

Ha most kezdtétek az egyetemet, főiskolát, és még nem igényeltetek új diákot, itt lépésről lépésre megtaláljátok a teendőket.

Spórolási tippek egyetemistáknak: így akár több ezer forintot is megtakaríthattok

Az utóbbi napokban több olyan ötletet is mutattunk, amivel több ezer forintot is spórolhattok. Most összegyűjtöttük, hogy mehettek kedvezményesen moziba, színházba vagy múzeumba, hogy spórolhattok az utazással és a tankönyvekkel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.