szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Diákhitelt igényelnétek, de nem tudjátok, mekkora összegre lenne szükségetek a kiadásaitokra havonta?

Ha a szabad felhasználású diákhitel 1-et választjátok, ti dönthettek arról, hogy havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer, 50 ezer, 60 ezer vagy 70 ezer forintot igényeltek.

Fontos, hogy a diákhitelt havonta részletekben vagy félévenként egy összegben lehet felvenni. Ha ez utóbbi megoldást választjátok, egy összegben kapjátok meg az öthavi diákhitelt, amelynek maximális összege 350 ezer forint.

Fontos, hogy ha külföldi részképzésen vesztek részt, például Erasmusszal tanultok külföldön egy félévig, akkor havi 140 ezer forintot is felvehettek.

Ha a képzési díjra fordítható diákhitel 2-t vennétek fel, maximum akkora összeget igényelhettek, amekkora „az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettségetek” – vagyis az önköltséges képzés díját fedezhetitek ebből a hitelből. Ha olyan szakon tanultok, ahol az idegen nyelvű oktatás miatt külön térítési díjat szednek, azt is kifizethetitek a diákhitel 2-ből.

Diákhitel: meddig kell igényelni, hogy már októberben megkapjátok a kölcsönt?

Meddig kell elindítani az igénylést, hogy már októberben megkapjátok a szabad felhasználású diákhitel 1-et vagy az önköltséges szakok képzési díjára fordítható diákhitel 2-t?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!