szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legismertebb magyar tánckritikusai közleményt adtak ki, miután a Budapest Kortárstánc Főiskola bejelentette, hogy 2021-ben bezár.

Ahogy korábban már írtunk róla, megszünteti táncművész alapképzését és tánctanár mesterszakját a Budapest Kortárstánc Főiskola, a képzéseket 2021-ig működtetik – közölte az intézmény rektora. Most a Lábán Rudolf-díj kuratóriumának a legismertebb magyar tánckritikusai adtak ki közleményt, mivel úgy gondolják, még lehetne mit tenni a bezárás ellen.

A BKTF előre vetített bezárása nem csak a művészeti felsőoktatás és a magyar kortárs táncművészet számára súlyos veszteség, aminek szakmai következményei ma még beláthatatlanok, de egy olyan független szellemi műhelyt is elveszít vele az ország, amely minden időben a szabad önkifejezés, a művészi szabadság és vele együtt egy nyitott, szabad, toleráns társadalom mellett tette le voksát – az értékekért és tehetségekért - írja a közleményre hivatkozva a 444.hu.

Akik ténylegesen tenni is tudnának a megszűnés ellen, azok az oktatáspolitika felelős vezetői és a magyar táncszakma. Nekik még lenne lehetőségük segítő kezet nyújtani, már amennyiben van szándék és akarat, hisz a BKTF vezetői, élükön Angelus Iván alapító-rektorral vállalták a jelenlegi évfolyamok 2021-ig történő rendezett kifuttatását - teszik hozzá.

Megszünteti képzéseit a Budapest Kortárstánc Főiskola

Megszünteti táncművész alapképzését és tánctanár mesterszakját a Budapest Kortárstánc Főiskola, a képzéseket 2021-ig működtetik - közölte az intézmény rektora.