szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszünteti táncművész alapképzését és tánctanár mesterszakját a Budapest Kortárstánc Főiskola, a képzéseket 2021-ig működtetik – közölte az intézmény rektora.

Angelus Iván alapító, rektor közleményében azt írja, „a fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását”.

„A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján” – közölte.

A jelenlegi hallgatók még befejezhetik képzésüket, a következő tanévben pedig még elindul a tánctanár MA-szak és a táncművész BA-képzés – utóbbit olyan táncosoknak ajánlják, akik „várhatóan két év alatt képesek lesznek diplomát szerezni, eleget téve a képzési és kimeneti követelményeknek, a rövidebb tanulmányi idő után felkészülten léphetnek a sikeres művészi pályára”.