Öt dolog, ami szigorúan tilos az egyetem első félévében

Már majdnem egy hónap eltelt az őszi szemeszterből, lassan mindenki ráébred, hogy nemsokára jön a neheze. Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Az összes házidolgozat megírását a félév végére hagyni

Senkinek nem tanácsoljuk, hogy a szorgalmi időszak első két-három hetét a könyvtárban töltse (ilyenkor sokkal fontosabb, hogy új ismeretségeket kössetek, elmenjetek a gólyabulikba), de októberben már érdemes nekikezdeni a szemináriumi dolgozatok megírásának.

hirdetés
hirdetés

Vagy ha magát az írást még nem is kezditek el, legalább a szakirodalmat gyűjtsétek össze, szűkítsétek a témát. Ha csak a szorgalmi időszak utolsó két hetében foglalkoztok a házi dolgozatokkal, éjjel-nappal dolgoznotok kell, pedig olyankor már az előrehozott vizsgák és a ZH-k is ott vannak.

Kihagyni az összes előadást

Mondván, úgysem kötelező bejárni, akkor meg minek? Pedig érdemes rendszeresen beülni az előadásokra, ezek ugyanis alapozótárgyak - alapos tudás nélkül a későbbi félévekben nehéz dolgotok lesz. Ráadásul már az első félévben jegyzeteket kuncsorogni? Nem jó ötlet.

Rengeteg diákmunkát vállalni

A pénzhiány persze nagy úr, de ha megtehetitek, hagyjatok magatoknak némi időt az alvásra, néhány egyetemi bulira, nagy sétákra, lazításra. A vizsgaidőszakban minderre úgysem lesz időtök.

Kihagyni az összes egyetemi bulit

Ez a legjobb alkalom, hogy megismerjétek az évfolyamtársaitokat, miért maradnátok ki belőle? Persze csak ésszel bulizzatok.

Kilenc dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy... Hogy a közös könyhának mindig (de tényleg mindig) porleves illata (szaga) van És ha még csak a konyhát járná át a porkaja szaga...

Már a második héten elkölteni a havi apanázst

Most kell megtanulnotok, hogyan kell beosztani a havi apanázst - mindegy, hogy szülői támogatásról, diákhitelről vagy fizetésről van szó. Érdemes egy nagyobb sétát tenni az egyetem és a kollégium/albérlet környékén, és kiválasztani azokat a helyeket, ahol normális áron ebédelhettek, de a diákkedvezményeket is figyeljétek.

Ezeken a képeken röhög az internet: 6 kép, amit minden egyetemista ért

Mert az egyetem jó dolog. Na de a vizsgaidőszak? Az mindenki rémálma. Legyünk őszinték magunkkal: a vizsgaidőszak nem tartozik a legszebb élményeink/emlékeink közé. Hol egy extra nehéz írásbeli, hol egy - különösen trükkös tesztet összeállító - tanársegéd, hol egy nagyon okos és sajnos nagyon szigorú prof kerül a képbe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X