Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Indul a szavazás! Melyik Magyarország legszebb vidéki egyetemvárosa?

46

Budapesten tanul a legtöbb hallgató, pedig a vidéki egyetemvárosok is rengeteg lehetőséget tartogatnak. Arra vagyunk kíváncsiak, ti melyik vidéki egyetemvárost tartjátok a legszebbnek: szavazzatok, kommentben pedig részletes véleményeket is várunk.

Forrás: Shutterstock

A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtöttük össze, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak.

hirdetés
hirdetés

Mivel Budapesten rengeteg egyetem működik, a fővárosra most nem lehet szavazni.

A következő húsz város között van kétszázezer és ötvenezer lakosú is, van, ahol az ország legnagyobb egyeteme működik, máshol csupán egy egyetemi kar - de mindegyik város szépsége megérdemelhet egy szavazatot. Egy hetetek van szavazni, azaz szeptember 28-ig tudjátok az állást befolyásolni. Itt szavazhattok:

Műveltségi teszt bátraknak: felismeritek a világ leghíresebb festményeit?

Persze nem csak bátrak tudják megcsinálni, de nem árt hozzá egy kis plusz tudás, hiszen nem elég felismerni ez festményt, a címét is meg kell mondanotok. Vajon igazi műértők vagytok, vagy csak szerencsétek van a tippelésekben? Most kiderül. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide!

hirdetés

Hozzászólások (46) , melyek közül a legfrissebbek:

Szegedre szavazok viszi a pálmát!

Szeged a legszebb egyetemi város, ez nem kérdés!!!

Én már csak azon gondolkodom, hogy SZEGED után melyik lehet a második legszebb város..

Életem legborzasztóbb éve Szegeden volt, egy nagy halom nulla az a város, a legszebb éveket egyértelműen Pécs jelenti!

Országjáró cég-képviselőként ismertem meg az összes egyetemi várost, így engem is Szeged fogott meg, nem csak a legszebb, de egyben a leghangulatosabb s legbarátságosabb város is. Szegednek drukkolok! Hajrá! ^_^

Gyönyörűek az említett városaink, de nekem a legszebb Eger.

VESZPRÉM

VESZPRÉM

Eger, mint új egyetemi város!!

Gödöllő nélkül ez nem lista

Eger a lagszebb!

Eger a legszebb város!

A legszebb város Szeged, és a legjobb diákpárti, és nagyon szép és az első, és Szegednek kell nyerni.

Mindegyik városra lehet pozitívumot mondani. Költőket, írókat ihlettek meg. Tény: gyönyörűek a városaink. Az én szívem csücske mégis Veszprém. A modern és a régi, az új és az ódon, úgy ölelkezik egymásba, mint az unoka a nagyival.

Természetesen Szeged a legszebb vidéki város, itt születtem. nőttem fel és itt élek. Nem is tudnám elképzelni az életemet másik városban.

Miként a boszorkányok között is ─ legszebb a szegedi!

Debrecen !!! <3

Debrecen a legszebb!

Miskolc!
A legszebb környezet, pezsgő kulturális események sora, az Egyetemváros megközelíthetősége kiváló.

Messze Szeged a legszebb, ez nem is kérdés :)

Természetesen MISKOLC!

Természetesen Szeged a legszebb, a "Napfény Városa"!

Természetesen Nyiregyhaza. (y)

Természetesen Nyiregyhaza. (y)

Szeged!!!! Imádom Szegedet! 5 éves korom óta itt élek :-)

Természetesen DEBRECEN

Középiskolás korom óta elbűvölt Szeged. Itt éjjel is és nappal is élet van. Az árvíz után újjáépült város körútjain és sugárútjain rövid idő alatt elérhetők a csodálatos látnivalók. Jártam olyan nagyvárosban, ahol 22 óra után nem tudtam egy üdítőt meginni. Vidéki városban születtem,de családommal Szegedre költöztünk. Jól érezzük itt magunkat.

Néhai édesapám azért íratott Szegedre, mert szerinte a legszebb egyetemi város. Igaza volt, nem csupán azért, mert ő is ide járt, hanem itt együtt a diákság a város szívében nyüzsög és nem helyileg szétdobálva, mint pl. Pécset. Engem, mint folyó mellett születettet a Tisza is vonzott. A nagyapám egyetemi városát nem tudom megítélni, mert az Kolozsvár volt, ami áttelepült Szegedre, már mint az orvos- és gyógyszerésztudományi kar. De a folytonosság meg volt. Nagyapám professzorainak fiai tanították apámat és azok fiai engem. Áldott legyen az emlékük! Apám summa cum laude diplomáját Szent-Györgyi Albert írta alá. Ezt a diplomát kérte legkisebb gyermekem örökségül a nagyapai hagyatékból.

Szülővárosom,gyermekkorom helyszíne.A napfény városa.A rengeteg fiatal miatt dinamikus,vidám,kissé bohém,kultúrával teli.Imádom!

Nem szegedi vagyok , de nekem mégis ez tetszik a legjobban !

igricigirl

Miskolc a legszebb egyetemi város. Miskolc egy magyar egyetemi város rangsornál megkerülhetetlen, mint az Újgyőri Főtér körforgalma.
Több költő és zenész is megénekelte az Acélvárost. Miskolci ember, ha miskolcival találkozik, azt érzi, mint Váczi Mihály: „Beszéltünk, hogyha tudtunk, és ha nem, hát bolyongva, szótlan is értettük egymást”. Szegedről is írt József Attila, de az Ódát, mely a világirodalom gyöngyszemei közé is felkerült – Lillafüreden írta.
A Miskolci Egyetem 85 hektáros zöldje a legnagyobb zöldterület, amivel vidéki egyetem dicsekedhet. Miskolci diák nem végez a selmecbányai hagyományok ismerete nélkül, a miskolciak tartják leghűebben ezen több évszázados szokásjogot. Miskolc összes karának van szlogenje, köszöntése, himnusza, zászlaja, egyenruhája, és miskolci életérzése. A miskolcon diplomát szerzett élete végéig büszkén viseli ötödévre kiérdemelt gyűrűjét, mely a szakmában mindig is össze fogja hozni a világ bármely pontján azzal az emberrel, aki szintén miskolci gyűrűt visel! A Szalamander az egyik legrégebbi selmecbányai hagyomány, amikor a valétáló egyetemisták búcsúznak a várostól és a Városház tértől a Petőfi térig vonulva fáklyáikat a Deszka templom alatti tér teraszos kútjaiban oltják ki. Ennek a térnek a sarkán lakott valamikor az a Slamovits István, aki Miskolc minden „sarkát” ismerte és a lokálpatrióta miskolciaknak miskolci „nótákat” adott.
A Dudujka-völgyben épült Egyetemváros UV dombja alatti mesterséges kistó már maradványaiban sem mutatja a régi mocsaras, vadkacsázó helyet, de a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben velem együtt Miskolciak ezrei tanultak meg itt korcsolyázni. Az Egyetem mellett működő MEAFC pályán sokan kezdték pályafutásukat, majd a DVTK mellett, melyet csapatsportjai nyomán egy ország ismert meg, olyan egyesületek is adtak jó pár kerékpárost, cselgáncsozót, röplabdást az országnak, mint a Tiszai Pályaudvar mellett lévő MVSC, ami a pályaudvar után maradt „kubik”gödröt kihasználva létesült 1911-ben. A Belváros sötét kapuja boltozatos kocsibejárójával mindig is kulturális átjáróként is funkcionált. A Református gimnáziumtól közelítve a volt Béke mozi előtt elsétálva a Széchenyi utcára jutunk, ahol jobbra a következő sarok az ország első kőszínháza, szemben átmenve a Csodamalom bábszínházat, a Nyilas Misi házat és a belvárosi Református templomot találjuk, a kapu bal oldalán haladva a Miskolci Galéria épületén túl a Kossuth/Szabadság/Erzsébet térre jutunk, mely már a városháztér előtti utolsó pihenő a szökőkútjaival, az Akadémia és a Fürdő épületével, és az Avasi templom és haranglábra a legjobb kilátással. Miskolcot leginkább a környékéről ismeri mindenki, ezért Miskolc-Tapolcáról, az Őskohóról, a Garadna völgyi pisztrángosról, Szentlélekről, Bükkszentkeresztről, Bánkútról mindenki hallott már, de vannak itt olyan helyek is, mint Kurtabérc, vagy Csipkéskút a lipicai ménessel, a Hagymás-völgy virágai tavasszal felejthetetlenek, a Látó-kövek, Odvaskő, Buzgókő vagy a Bükk-fennsík déli részén húzódó Tar-kő, Három-kő, Peskő. Ezekről a helyekről nemcsak Mályinkára, vagy a Lázbérci víztározóra lehet rálátni, hanem jó időben a Tátra vonulatai is nagyon jól kivehetőek. Miskolcon még működik a Lillafüredi erdei kisvasút is.
A „Szikla” Lillafüreden – ami most sport- és kalandpark, az 30 éve még laktanya volt, a Papírgyár makkos tölgylevelének vízjelét minden műszaki rajzoló ismerte, de ma már azt is kevesen tudják, hogy a műszaki rajzpapír „dipa” neve is a Diósgyőri Papírgyár nevét őrzi. A volt villanytelepi strandon, ahol a felforrósodott termálvizet hűtötték az úszómedencében, ma már a miskolciak 3,5 hektáros fürdőparadicsoma, de nem marad el vizi élményben a várfürdő sem, mely a szépen felújított Diósgyőri Vár alatt a diósgyőriek mellett a Berekalja, a Vargahegy, Komlóstető és a Bulgárföld lakosait is vonzza. Én már régen nem lakom a városban, de a miskolci érzés örökre megmarad. A Bíborszél szövege ezt nagyon jól kifejezi: „Változnak idők és évszakok, de ez a hely az, ami örökké várni fog. Nem csak egy város, utcák és emberek, ez Miskolc, a várad, az életed!”

Természetesen SZEGED A LEGSZEBB VÁROS

Mindegyik szép, de szívemhez legközelebb Debrecen áll :)

Nem kétséges, hogy Szeged! Ilyen hangulatú város nincs még egy!

Szeged a legszebb! Az utóbbi években sokat szépült és egyre szebb és szebb!!!<3

Hódmezővásárhely, mint egyetemi város???

Az én szívemnek egyértelműen Szeged

SZEGED A LEGSZEBB VÁROS, TISZTA ÉS SOK ZÖLD TERÜLET VAN,SOK PARKOKKAL, AHOL JÁTSZÓTEREK-TORNA GÉPEK- SOK PADOK,EZÉRT A LEVEGŐ TISZTA, RENDEZETT A KÖZLEKEDÉS ,GYORSAN EL LEHET JUTNI BÁR HOVA, SOK JÓ VENDÉGLŐK VANNAK, CUKRÁZDÁK.PIZZÁZÁK, GYORS KISZÁLITTÁS, BICIKLI UTAK , stb. SZAVAZ SZEGEDRE!

szeged szerintem mégha pécsi gyemek voltam.

Mivel Szegeden szulettem,Szegeden eltem kozel 30 evet,igy latom lattam a varos szepsegeit !! :-) Valamint rengeteg ismerosom jart a szegedi egyetemekre es csak jot,pozitivumokat hallottam vissza !! :-) Csodalatos varos,nem ketseg Magyarorszag legszebb egyetemi varosa SZEGED !! :-)

Pécs és Veszprém is szép, de messze Szeged viszi el a pálmát.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X