Ki nem találnátok, ki lesz a Debreceni Egyetem új díszpolgára

1

Civis honoris causa (díszpolgár) címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a Debreceni Egyetem.

Forrás: MTI / EPA pool / Szputnyik / Kreml / Alekszej Druzsinyin

Az egyetem a honlapjára csütörtökön feltett közleményben számolt be szenátusának augusztus 18-i döntéséről.

hirdetés
hirdetés

A civis honoris causa cím azon belföldi vagy külföldi személynek adományozható, aki kimagasló közéleti vagy művészeti tevékenységet fejt ki, valamint munkásságával, erkölcsi vagy anyagi támogatásával segítette az egyetem vagy annak valamely szervezeti egysége jó hírnevének az erősítését - olvasható a közleményben.

A Debreceni Egyetem szenátusa által támogatott előterjesztés indoklása szerint "mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks 2 beruházásban". A Debreceni Egyetem és a paksi atomerőmű bővítésének fővállalkozója, a Roszatom között idén júniusban aláírt együttműködési szerződés rögzíti: az intézmény részt vesz a beruházás szakember-utánpótlásának képzésében. 

 A Debreceni Egyetem civis honoris causa címét 2014-ben elsőként Habsburg György utazó nagykövet, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája kapta meg, aki 2004-2012 között a Magyar Vöröskereszt elnöke volt, 2016-ban pedig Rudolf Schuster volt szlovák köztársasági elnök vehette át az egyetemi kitüntetést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Itt rothadunk: hagyjuk magunkat rothasztani a bűnös hatalom által, s így mi is rothasztjuk magunkat, egymást – mintha magatehetetlenek volnánk… Olyan emberek vezetnek, uralnak egyetemeket, akiktől egy ilyen ocsmány hatalmi kívánságra nem várható el, nem telik ki a természetes válasz: lófaszt!

http://gepnarancs.hu/2017/08/nem-csak-debrecene-a-szegyen/

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X