Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lekörözték a fél világot a BME-s hallgatók a robotprogramozási világversenyen

2

A második helyet szerezte meg a XIV. World Robot Olympiad robotprogramozási verseny világdöntőjén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat.

Forrás: Pixabay

November 10-12. között rendezték meg Costa Rica fővárosában, San Joséban a XIV. World Robot Olympiad™ robotprogramozási világdöntőt. A hazai döntőben hat csapat kvalifikálta magát, három kategóriában és négy korosztályban - közölte a hazai döntő szervezője, az Edutus Főiskola.

hirdetés
hirdetés

A második helyezést szerezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat a világdöntőn az Advanced Robotics Challenge kategóriában, ahol 17-25 év közötti fiatalok mérik össze tudásukat. A csapatvezető: Lengyel Richárd, a tagok: Emmert Gergő, Knébel Miklós, Ludvig András László.

Taroltak a BME-sek a Google nemzetközi versenyén

A második helyet szerezte meg a Google hekkerversenyén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem CrySyS Lab kutatóműhelyéből induló csapat. A csapat 2013 óta rendszeresen vesz részt hekkerversenyeken, egymás után háromszor is kijutottak a legrangosabb, Las Vegas-i versenyre, a DEFCON CTF-re. Jelenleg körülbelül 15 aktív tagjuk van, többségük a BME volt vagy jelenlegi diákja - írja a 444.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Jó hír - mégis - Klaudiákkal van tele minden oldal....

Szép volt fiúk, nagyon szép! Hajrá magyarok, huj, huj, hajrááááá!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X