Lekörözték a fél világot a BME-s hallgatók a robotprogramozási világversenyen

2

A második helyet szerezte meg a XIV. World Robot Olympiad robotprogramozási verseny világdöntőjén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat.

Forrás: Pixabay

November 10-12. között rendezték meg Costa Rica fővárosában, San Joséban a XIV. World Robot Olympiad™ robotprogramozási világdöntőt. A hazai döntőben hat csapat kvalifikálta magát, három kategóriában és négy korosztályban - közölte a hazai döntő szervezője, az Edutus Főiskola.

hirdetés
hirdetés

A második helyezést szerezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat a világdöntőn az Advanced Robotics Challenge kategóriában, ahol 17-25 év közötti fiatalok mérik össze tudásukat. A csapatvezető: Lengyel Richárd, a tagok: Emmert Gergő, Knébel Miklós, Ludvig András László.

Taroltak a BME-sek a Google nemzetközi versenyén

A második helyet szerezte meg a Google hekkerversenyén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem CrySyS Lab kutatóműhelyéből induló csapat. A csapat 2013 óta rendszeresen vesz részt hekkerversenyeken, egymás után háromszor is kijutottak a legrangosabb, Las Vegas-i versenyre, a DEFCON CTF-re. Jelenleg körülbelül 15 aktív tagjuk van, többségük a BME volt vagy jelenlegi diákja - írja a 444.hu.

hirdetés

Hozzászólások (2)

Jó hír - mégis - Klaudiákkal van tele minden oldal....

Szép volt fiúk, nagyon szép! Hajrá magyarok, huj, huj, hajrááááá!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X