Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még nincs minden rendben a BME gazdasági kara körül

A GTK nem válik ki a Műegyetemből, de nem oldódtak meg teljesen a problémák - erről is beszélt a kar kinevezett dékánja.

Amekkora meglepetés volt, hogy az ELTE-hez csatolhatják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdasági és társadalomtudományi karát, annyira váratlanul jött a hír múlt héten, miszerint minden marad a régiben, már ami a szervezeti struktúrát illeti.

hirdetés
hirdetés

Hogy belülről mégis sokminden változott, arról Margitay Tihamér, a kar kinevezett dékánja beszélt egy interjúban, ami a GTK oldalán jelent meg.

Mint mondja, a szenátus által kidolgozott kompromisszumos javaslat, amire az EMMI közleménye is hivatkozik, több a kari autonómiával összefüggő lényeges kérdést még nyitva hagyott, s nem született megoldás Andor György korábbi dékán rehabilitálása kapcsán sem.

 

Itt a minisztériumi döntés: marad a BME-nél a gazdasági kar

Andor Györgyöt az intézmény szenátusa távolította el a kar éléről nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került az esetleges kiválás. Andor korábban tett arra utalást, hogy jobb lenne a karnak a BME-n kívül.

Hargitay szerint a kiválás lehetőségével olyan problémák kerültek felszínre, melyről sok hallgató csak most szembesülhetett. Ilyen szerinte az elvonások növekvő mértéke, amely miatt a munka ellehetetlenítésével fenyeget a kar gazdasági helyzete, vagy hogy oktatási ügyekben figyelmen kívül hagyták a kar érdekeit.

A legnagyobb problémának azonban azt érzem, hogy a kar egyes tanszékei között illetve tanszékein belül olyan hangulat alakult ki, az ott dolgozó közösségek annyira megosztottá váltak, hogy az már a munkánk eredményességét is veszélyeztetheti: ennek orvoslása a legsürgősebb tennivalók egyike

- mondta a megbízott dékán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X