Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mérnökhallgatókat vár a magyarországi Coca-Cola

Élelmiszeripari mérnök és gépészmérnök hallgatók szerezhetnek munkatapasztalatot annak a duális képzésről szóló megállapodásnak köszönhetően, amelyet négy egyetem és a Coca Cola HBC Magyarország írt alá pénteken Budapesten.

Forrás: Fülöp Máté

A szeptemberben induló képzéseket rögzítő megállapodást a Szent István Egyetem, a Pannon Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviselője látta el kézjegyével.

hirdetés
hirdetés

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a megállapodás értelmében gépész- és élelmiszeripari mérnök hallgatók duális képzésben vehetnek részt az európai piacon kiemelkedő regionális gyártóbázisként működő dunaharaszti üdítőital-palackozóban.

A nagy múltú vállalat segítségével a hallgatók már egyetemi éveik alatt közvetlen tapasztalatokat és ismereteket szerezhetnek a munka világáról, lehetőségük nyílik a szakmai kompetenciák elsajátítására és gyakorlására. Testközelből ismerhetik meg a csúcstechnológiát képviselő berendezéseket, gyártási folyamatokat - fejtette ki Nagy István, aki kitért arra is: a 2014-2020-as uniós ciklusban a duális képzést, a szakképzés-menedzsmentet és -irányítást érintő, valamint pályaorientációs, tehetséggondozási és tananyag-fejlesztési feladatokra 7 milliárd forint keretösszegű EU-s forrás áll rendelkezésre.

Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora köszöntőjében arról beszélt, nyolc karuk közül négyen vannak az érintett tárgykörben képzések. Kitért arra is: eddig 12 élelmiszeripari céggel kötöttek megállapodást.

Szabó István, az Emmi felsőoktatási osztályvezetője arról beszélt, a hazai gazdaság további növekedését gátolhatja, ha nincs elegendő jól képzett munkaerő, ezért tartják fontosnak a képzési forma támogatását. Célként jelölte meg a képzések és abban résztvevő hallgatók számának növelését. Olyan uniós pályázat is készül, amely a duális képzéseket támogatja majd, s szeretnék a mesterszakos hallgatók felé is jobban kiterjeszteni - közölte.

Minal Agelidis, a cég vezérigazgatója elmondta: első lépésként harminc tehetséges diáknak kínálnak állást és képzési lehetőséget 3,5 éven keresztül. Kiemelte: egyetlen vállalat sem lehet sikeres anélkül, hogy sikeres legyen abban a közösségben, amelyben működik. Kitért arra: csaknem 50 ezer kereskedelmi partnerük van, a legnagyobb forgalmazó- elosztó hálózatot működtetik Magyarországon, s 24 európai országba exportálnak. A vezérigazgató hangsúlyozta: számos jól képzett szakemberre és tehetséges fiatalra van szükségük, hogy összetett tevékenységüket folytassák.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X