Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyen lesz a TF új campusa: ígérik, nem fogja zavarni a lakókat

A lakossági igényeket figyelembe véve valósul meg a Testnevelési Egyetem bruttó 38,6 milliárd forintos fejlesztése, melynek részeként összességében közel 40 ezer négyzetméter terület felújítását végzik majd el az Alkotás utcai és a Csörsz utcai területen.

Forrás: MTI / Ruzsa István

A tervekről tartott keddi sajtótájékoztatón Gyetvai Árpád miniszteri biztos elmondta, hogy a lakók kéréseit teljesítve a Csörsz utcában az atlétikai pálya nem fog belelógni a helyi parkba, az épületek magassága nem haladja majd meg a 18 métert, így nem fogják leárnyékolni a környéket, s a szintén bírált, fedett atlétikai és labdarúgópálya nem lesz befedve.

hirdetés
hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Új campust kap a Testnevelési Egyetem

Fellázadtak a lakók a TF új campusa miatt

Ez lesz a leágett csarnokkal a Testnevelési területén

A Csörsz utcába tervezett multifunkcionális csarnok 18 méter magas lesz, s - a költségeket növelve - a föld alatt fog terjeszkedni, hogy elláthassa valamennyi igényelt funkcióját.

Az MTI-nek a miniszteri biztos elmondta, hogy a kivitelezésre a közbeszerzési eljárást idén májusban írják majd ki, a munkálatok pedig szeptemberben indulnak, az átadás 2018 szeptemberére várható.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X