Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek a legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák - itt a friss rangsor

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, valamint a Műegyetem vezeti a HVG gazdaságtudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2017, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti, amely a négy alrangsorból háromban megszerezte az első helyet. "A gazdaságtudományi képzésterületen oktató intézmények az idén is felvehettek államilag támogatandó hallgatót, ám a kormány által nagyon magasan megállapított minimumpontszám miatt szinte csak a BCE-nek jutott ilyen" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban.

hirdetés
hirdetés
Ezek a legjobb egyetemek és főiskolák: megjelent a HVG 2017-es rangsora Ezek az ország legjobb jogi egyetemei - itt a 2017-es rangsor Dobogós helyen áll a január óta alkalmazott tudományok egyetemeként működő Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara vezeti, de az öt legjobb közé bekerült a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara is.
Rang (hallgatói kiválóság) Intézmény
1. BCE GTK
2. BGE KVIK
3. BME GTK
4. BCE KTK
5. BGE KKK

A gazdasági képzésterületi rangsort az idén a hallgatói kiválóság alapján állították össze: a rangsor készítői figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.

A HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megtudhatjátok, milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok, milyen szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, milyen karrierlehetőségek várnak a különböző szakokon végzett hallgatókra. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg a kiadótól.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X