Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek Budapest legjobb új helyei: három kávézó vizsga előtt/után

Az ösztöndíj még odébb van, és a diákhitelre is várni kell még? Akkor sincs minden veszve, ha pár ezer forintból kell gazdálkodnotok - Campus Life sorozatunkban megmutatjuk nektek, hol érdemes enni, kávézni, fénymásolni, vásárolni. 10. rész: új helyek Budapesten.

Say Cheese!

Néhány hete olyan vendéglátóegység nyílt a Nagykörúton, amire azonnal felkaptuk a fejünket - nem egy újabb gyrosos, kávézó vagy levesező. Ez a hely a sajttortákra specializálódott. A Say Cheese! üzletében minden passzol: a hely kifejezetten jól néz ki a falra festett mintákkal, a sajttortákat dizájnos üvegekben kapják a vendégek, akik így - mindenféle különösebb csomagolás nélkül - zsebre vághatják, hogy aztán a suliban/egyetemen/munkahelyen vagy az utcán egyék meg a tortát.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Facebook/Say Cheese

A választék bőséges - oreós, nutellás-brownie-s, bounty, meggyes-brownie-s is van a kínálatban, sőt mentes változatot is vásárolhattok. A sütik szerkezete (bár ezzel aligha árulunk el nagy titkot azoknak, akik legalább egyszer ettek már sajttortát - igaz, ne a hagyományos sült mascarponés változatra gondoljatok) a következő: alul a szilárd cucc (oreo, brownie, zab- vagy vajas keksz), felette a sajtkrém, a korona pedig a különböző ízű gyümölcsszósz, karamella, egyebek. Két húzós zh vagy vizsga között tökéletes vigaszkaja.

Hol, mennyiért?

Say Cheese!

1073 Budapest, Erzsébet körút 18.
Árak: sajttorták 790-1090 forint

mókusch

Kétféle ember létezik: aki reggelizik, és aki nem. Ha rád az előbbi igaz, akkor bizonyára szereted a jó kávét és a bundás kenyeret. Nos, a mókusch-ban mindkettőhöz hozzájuthatsz, de persze vannak még croissanok, szendvicsek és csigák is. A hely reggel 7-kor nyit, így akár az első előadás előtt is be lehet szerezni a reggelit.

Hol, mennyiért?

mókusch café & deli

Budapest, Várfok u. 30. (Széll Kálmán térnél)

Árak: bundás kenyér: 750; espresszó: 370; szendvicsek: 520.

Apricot

Bár még fél éve sincs nyitva, véletlenül sem egy újhullámos kávézóra kell gondolnia azoknak, akik az Apricotot vennék célba egy reggeli vagy délutáni kávézásra. A helyet üzemeltető kedves házaspár természetesen a kávézás magasiskoláját hozták ki a helyből, de nem holmi különlegességekkel, hanem egyszerűen jó kávékkal. Harapnivalók terén inkább a péktermékek, főleg a croissant, a briós és a kakaós csiga a választék, ami kiváló minőségű és mindig friss.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Forrás: Stiller Ákos

Ha megtetszene az egyik kávékeverékük, haza is vihetsz belőle, persze érdemes kikérni a tulaj tanácsait, hogy a kotyogóssal is lehető legjobb kávét fogyaszthasd.

Hol, mennyiért?

Apricot

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 17.

Árak: kávék 400-800 Ft

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X