Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb nemzetközi rangsorban kaptak helyet magyar egyetemek

Több magyar intézmény is felkerült a legzöldebb egyetemeket rangsoroló nemzetközi listára.

Forrás: Wikipedia

407 egyetem került fel a zöld intézményeket rangsoroló listára. Az egyetemeket az alapján állították sorrendbe, hogy mekkora zöldterületek vannak a campuson, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, mennyire gyűjtik szelektíven a hulladékot, spórolnak-e a vízzel, stb.

hirdetés
hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem legjobb magyarként a 29. helyet érte el, míg a Debreceni Egyetem a 182. lett. A listán szerepel még az ELTE a 281. helyen, a Miskolci Egyetem 288., a Budapesti Corvinus Egyetem a 349., az Óbudai Egyetem a 363. lett.

A legzöldebb egyetem a világon a lista szerint a brit University of Nottingham (a fenti képen). Az első 11-be csak angolszász intézmények kerültek be.

A teljes listát itt éritek el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X