Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rektori fizetések: melyik egyetem vezetője keres a legjobban?

1
Forrás: Stiller Ákos
A korábbi 12 helyett már csak 5 rektor keres havi bruttó 2 millió forintnál többet - írja a hétfői Magyar Nemzet. A legjobb fizetést a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szent István Egyetem vezetője viheti haza, míg a legkevesebb pénz a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorának jár - írja a lap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) adatai alapján.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy a ránézésre magas összegekről nem árt tudni, hogy egy magyar rektor nagyjából tizedannyit keres, mint nyugatabbra élő kollégája. Az elmúlt két évben összességében több mint 10 millió forinttal - 57 millióról 46 millióra - csökkent az állami felsőoktatási intézmények rektorainak fizetése - írja a lap.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kiss Borbála

Nem csak a rektor keres tizedannyit mint nyugaton élő kollégája,hanem nagyon sok sok magyar ember, még a takarítónő is!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X