Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Schmitt a doktorijáról: "ez nem egy PhD volt a mostani elvárásokkal"

Forrás: Túry Gergely

"Ha az ember a dolgozatában a forrásokat megjelöli, és nem deklarálja 100 százalékosan a sajátjaként, akkor a plágium vádja fel sem merülhet. Egy másik nyilatkozatomban elmondtam, hogy mivel felállítottak egy vizsgálóbizottságot, én annak eredményét tiszteletben fogom tartani. Egy államférfinak, magas rangú politikusnak meg kell méretnie magát minden pillanatban. Nyilvánosság előtt kell élnie, és be kell számolnia a korábbi és jelenlegi dolgairól. Az újabb felfedezéseket nem kívánom kommentálni, pontosan felírtam, hogy honnan származik az én anyagom, kitől vettem át. Ami fontos, hogy ez nem egy PhD volt a mostani elvárásokkal, hanem egy kisdoktori 20 évvel ezelőtt, ami írógéppel készült" – mondta Schmitt Pál a Bruxinfónak.

hirdetés
hirdetés

A hvg.hu kedden újabb részletek forrását azonosította az államfő 1992-es doktori disszertációjában: egyes részek egyeznek a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az olimpiai mozgalomról kiadott ismeretterjesztő brosúrájának szövegével, illetve magával az Olimpiai Chartával. További tíz oldalt tesznek ki a Georgiev-tanulmányból – változtatás és hivatkozás nélkül – átvett táblázatok és diagramok.

Arra a kérdésre, nem érzi-e úgy, hogy távoznia kellene posztjáról, Schmitt Pál azt válaszolta, „a felém irányuló szeretet és bizalmat változatlanul érzem. Nyilvánvaló, hogy az ország kétharmadának még mindig megfelelő elnök vagyok”.

A Medián legfrissebb felmérése szerint relatív többségbe kerültek azok, akik szerint az államfőnek le kellene mondania a plágiumügy miatt. A lakosság 44 százaléka az ország szempontjából is súlyosnak érzi a Schmitt Pál doktorijával kapcsolatos vádakat, minden negyedik ember nagyon súlyosnak tartja a helyzetet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X