Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezt nem fogják megköszönni az egyetemisták a nyugdíjasoknak?

1
Forrás: MTI / Mohai Balázs

Miközben a fiatal diplomások foglalkoztatottsága sok évtizedes mélyponton van, az időseké valósággal szárnyal az Egyesült Államokban. A 60 év felettiek titka a sokéves munkatapasztalat – akinek emellett diplomája is van, manapság megbecsült munkaerőnek számít a piacon – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A legfrissebb népszámlálási adatok szerint minden eddiginél magasabb, több mint 30 százalékos a diplomával rendelkező amerikaiak száma. Az oklevél megszerzésébe fektetett energia sokak szerint leginkább idősebb korban térül meg: a mai 60-as, 70-es korosztály ugyanis igen kelendő a munkaerőpiacon.

A 83 éves Lillian Gourley például nyolc éve unta meg az otthoni ücsörgést, és úgy döntött, nyugdíjas létére visszatér a munka világába. 1949-ben szerzett diplomájának és munkatapasztalatának köszönhetően könnyen talált állást, azonnal felvették egy helyi céghez recepciósnak. Diplomát szerezni sohasem késő: az amerikai nőről, aki 94 éves korában fejezte be az egyetemet, itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kárász Dávid

Sziasztok!

Létrehoztunk egy csoportot, amelynek tagjai különböző bécsi egyetemek (WU, Uni Wien, TU, MedUni) magyar hallgatói.
Célunk, hogy a hozzánk hasonlóan magyarként Ausztriában tanulni kívánó diákokat segítsük, valamint biztosítsuk számukra az egyetemi jelentkezéssel és az ausztriai élettel kapcsolatos tudnivalókat.

Az információ nyújtást két, illetve három napos szeminárium keretein belül biztosítjuk Bécsben, ahol ismertetjük az általános tudnivalókat az ausztriai egyetemekről, választható szakokról, felvételi követelményekről, jelentkezés menetéről, stb.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy itt a későbbi tanulmányaitok helyszínén tudunk találkozni, és egy kis ízelítőt tudunk adni az itteni életből. Szemináriumainkon kiemelt kérdésnek tekintjük a mindennapi élettel kapcsolatos dolgokat is, úgy mint lakhatási lehetőségek, megélhetési költségek, munkavállalás, ösztöndíj, diákhitel, stb.

Az általános ismertetőn kívül lehetőséget biztosítunk a személyes kérdések, problémák kezelésére is.
Különösen fontosnak tartjuk ezt a feladatot a megváltozott magyarországi felősoktatási rendszer miatt, tekintve, hogy az ausztriai egyetemi szakok többségén még mindig ingyenes az oktatás.

Amikben szemináriumainkon tudunk segíteni:

Egyetemi jelentkezés, felvételi
Német nyelvi előkészítő
Lakhatás
Adminisztráció (tartózkodási engedély, egészségbiztosítás,
diákigazolvány, stb.)
Munkavállalással kapcsolatos lehetőségek

Kapcsolat:

Facebookon az At 4 Hu csoportban (http://www.facebook.com/pages/At-4-Hu/371601109533570),

e-mailben a [email protected] címen vagyunk elérhetőek.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X