Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A Hoffmann-féle szerződések Brüsszelnek is feladatot adnak

Forrás: hszabolcs
Eljárás és vizsgálat egyelőre nincsen, az Európai Bizottság azonban ismerkedik a felsőoktatási törvénnyel. Kende Tamás nemzetközi jogász szerint a szabad munkaerő-áramlást korlátozó lépés lehet a "röghöz kötés", az államilag támogatott helyeknél kötelezően előírt hallgatói szerződés - írja a hvg.hu.

A hazai és külföldi illetékesek szerint is sértheti a munkavállalók szabad mozgásának jogát az új felsőoktatási törvény hallgatói szerződésre vonatkozó rendelete. Ugyanakkor az is kérdéses, hogy az államilag támogatott hallgatók keretszámának csökkenésével teljesíteni tudjuk-e majd EU-s vállalásainkat.

hirdetés
hirdetés

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár rövidesen Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban (EB) a magyar közoktatási és felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos aggodalmakat – erről még Androulla Vassiliou, az oktatásügyért is felelős európai biztos számolt be az EU-országok oktatási minisztereinek múlt pénteki tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X