szerző:
Eduline

Ittas külföldi diák támadott társaival egy pekingi parkolóőrre, majd a rendőrökre, mielőtt elfogták és őrizetbe vették a hétvégén - derül ki a Hszinhua hírügynökség vasárnapi jelentéséből.

A 25 éves nyugat-ázsiai diák külföldi társaival együtt a reggeli órákban megvert egy parkolóőrt, ugyanis vita alakult ki közöttük a követelt díj miatt. A helyszínre érkező rendőröknek a férfi nem volt hajlandó azonosítani magát, autójával próbálta elhagyni a parkolót. A beszámoló szerint az útját álló rendőrre rátámadt, majd a gépkocsiba kapaszkodó egyenruhást negyven méteren át húzta maga után.

A "szökési kísérlet" közben két járókelővel is ütköző külföldi diákot végül sikerült elfogni, a két civil és a rendőr megsérült. A május elsején életbe lépett szigorítások értelmében Kínában bűncselekménynek számít az ittas vezetés, meg is szigorították a közúti ellenőrzéseket, több súlyos eset kapott nagy sajtónyilvánosságot. Az új szabályok szerint 80 mg-os alkoholszint esetén már büntetőjogilag felelősségre vonható, aki ilyen állapotban is a volán mögé ül.

MTI